15.6 C
De Bilt

Nieuwbouw dorpshuis De Lier, maar op welke locatie?

Druten – Donderdag behandelde de Drutense gemeenteraad de toekomst van De Lier in Puiflijk. De raad kon zich vinden in het feit dat nieuwbouw de beste optie is, maar vond het nog te vroeg om al een keuze voor een locatie te maken. Ze wil eerst een betere onderbouwing voor mogelijke nieuwbouw op de locatie van de huidige Linde.

Kan het goedkoper?

Ook vindt de raad het benodigde bedrag erg hoog. Ze wil weten of het niet goedkoper kan. Gérard de Wildt, wethouder sociaal domein, onderwijs, sport, kunst en cultuur: ‘Het voorstel is om dit zo spoedig mogelijk aan de orde stellen in een raadsavond, evenals de diverse scenario’s die de raad verder wil laten uitwerken.’

Samen in gesprek over De Lier

Ook werd een raadsbrede motie ingediend om het gesprek aan te gaan met de besturen van voetbalvereniging SCP, Dorpshuis De Lier, basisschool ’t Geerke en kinderopvang en B.S.O. De Boerenbende. De Wildt: ‘Onlangs brandde een deel van het clubhuis van de Lieraf. Misschien is het mogelijk om een MFA (multifunctionele accommodatie) op deze locatie te bouwen. Hier zitten wel heel wat haken en ogen aan. Het gaat in eerste instantie dus vooral om oriënterende gesprekken.’ Op basis van de uitkomsten van deze gesprekken kan de raad besluiten om ook het MFA als scenario te laten uitwerken.

Diverse scenario’s

Wat er in dat geval met de vrijgekomen gebouwen gaat gebeuren is nog niet besproken. Direct na de zomervakantie gaat de raad aan de slag met de diverse scenario’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio