Nieuwe Sportraad Beuningen klaar voor de start

Beuningen – In de gemeente Beuningen is er sinds een paar weken een eigen Sportraad. Op maandag 12 maart was de eerste bijeenkomst van de raad Beuningen.

De Sportraad Beuningen is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Beuningen en bestuurders van de sportverenigingen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de sportverenigingen in de gemeente Beuningen behoefte heeft aan een raad.

Sportraad

De raad is een onafhankelijk orgaan dat gevraagd en ongevraagd advies over het sport- en beweegbeleid geeft aan het college van burgemeester en wethouders. Zowel over amateursport als topsport, georganiseerd en ongeorganiseerd. Hierdoor wordt de sport- en beweegwereld in Beuningen in een zo vroeg mogelijk stadium betrokken bij ontwikkelingen en uitvoering van het gemeentelijk beleid.

Onderwerpen

Mogelijke onderwerpen waarover de raad advies kan geven zijn duurzaamheid, subsidies en aangepast sporten. Maar de raad bevordert ook de samenwerking tussen sport- en
beweegaanbieders in de gemeente.

Meer informatie

Inwoners die meer willen weten over de Sportraad of iets kwijt willen aan de raad kunnen een e-mail sturen naar sportraad@beuningen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img