15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Nijmegen steunt culturele sector met € 1,4 miljoen vanwege coronaverlies

Veel organisaties in de culturele sector in Nijmegen hebben het in 2022 nog moeilijk gehad. Ze waren door corona deels gesloten en daarna kwam het publiek niet direct terug. Dit heeft gevolgen gehad voor de directe inkomsten. De gemeente ondersteunt 4 grote instellingen met bijna € 1,4 miljoen om de tekorten te compenseren.

De eerste 3 maanden van 2022 hadden de culturele Instellingen te maken met sluiting als gevolg van de coronamaatregelen. Nadat deze waren opgeheven kwam het publiek niet meteen terug op het oude niveau. Daardoor zijn veel inkomsten nog niet op het oude niveau. Daarnaast zijn instellingen geconfronteerd met extra kosten, omdat het personeel vertrokken is uit de sector en inhuur van personeel veel duurder is geworden.

Perspectief voor culturele sector

De financiering is bestemd voor overbrugging en herstel en perspectief te bieden aan de culturele sector in Nijmegen voor de toekomst. Zo kan bijvoorbeeld Lux een beter aanbod neerzetten op het snijvlak van film, educatie en innovatie. De gemeente geeft steun door de huren van Doornroosje, Lux en De Lindenberg over 2022 te verlagen en subsidies te geven aan verschillende organisaties zoals Go Short.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio