21.7 C
De Bilt

Nijmegen start Poëzieweek met ludieke aftrap op het Mariënburgplein

Nijmegen – Heel poëtisch Nijmegen werkt dit jaar samen aan één Nijmeegse Poëzieweek. Poëzie in alle soorten en maten beklimt van 25 tot 31 januari het podium! Met op 25 januari vanaf 16.00 uur een ludieke aftrap op het Mariënburgplein; het pop-up poëzietheater dat zich als een olievlek door de stad verspreidt.

Start Poëzieweek

Bij de aftrap geven dichters op het podium voor Bibliotheek De Mariënburg een eigen draai aan het thema ‘theater’, met spontane voordrachten. Vervolgens veroveren ze de gekste plekjes in de stad voor persoonlijke poëziemomentjes. ‘Komt dat zien!’

De week staat bol van de klinkende namen op verschillende locaties in Nijmegen. Peter Verhelst, schrijver van het poëziegeschenk, is te zien en te horen tijdens het Nijmeegs Poëziefeest op 30 januari. Anne Vegter, Jibbe Willems, Joost Oomen e.a. treden op tijdens de Gedichtennacht vol poëzie, muziek en theater op 25 januari. Victor Vroomkoning presenteert zijn nieuwste bundel Gebroken Wit op 27 januari. Stadstekenaar Elske Berndes kijkt met kinderen naar de beeldende kant van poëzie op 28 januari. En dan hebben we het nog niet eens over de ultieme selectie van talenten van Proces-Verbaal en de frisse duik in de poëzie van Peter Verhelst met Wim van Til op 27 januari en het Marikenpodium met Marjolein Pieks en Karel Bosman.

Kijk voor het complete programma op www.nijmeegsepoezieweek.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio