22.7 C
De Bilt

Olympische medaillewinnaars Tokyo ontvangen Nijmeegse Traianuspenning

Nijmegen – Sanne Koolen, Koen Metsemakers, Abdi Nageeye en Merel Smulders hebben vrijdag 18 september een Traianuspenning ontvangen. Tijdens de huldiging van Nijmeegse Olympische medaillewinnaars heeft Merel Smulders uit handen van burgemeester Bruls de Traianuspenning ontvangen, omdat zij een bronzen medaille op haar BMX behaalde tijdens de Olympische Spelen in Tokio. Via een videoverbinding met Kenia ontving Abdi Nageeye de penning, omdat hij de als tweede finishte tijdens de marathon. 

Sanne Koolen

Sanne Koolen, gouden medaille met het dameshockeyteam, en Koen Metsemakers, goud met roeien in de mannen dubbel vier, konden niet aanwezig zijn en krijgen de Traianuspenning op een later moment.

Medaillewinnaars

De medaillewinnaars zijn een inspiratie voor de stad. Nijmegen is een echte sport? en beweegstad met een bloeiende verenigingscultuur en prachtige sport? en beweegvoorzieningen zoals Triavium, het Radboud Sportcentrum, vier zwembaden, meerdere sporthallen en goed onderhouden sportvelden. Nijmegen is trots op al de sporters die deelnamen aan de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo.

De Traianuspenning is een gemeentelijke onderscheiding die eind 2009 is ingesteld en tot nu toe drie keer eerder werd uitgereikt. Mensen of organisaties kunnen deze onderscheiding ontvangen als blijk van waardering en erkentelijkheid voor bijzondere verdiensten voor of ten behoeve van Nijmegen of de Nijmeegse gemeenschap. Deze verdiensten kunnen bestaan uit een eenmalige of kortstondige actie met nationale of regionale uitstraling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio