Onderkoelde carnavalsvierder aangetroffen langs de weg.

Giesbeek – Zondagavond is een jonge carnavalsvierder die onderkoeld was gevonden. Hij stond in Griesbeek aan een provinciale weg. Hij werd gezien door een automobilist die het alarmnummer heeft gebeld.

Het bleek dat de jongen na een dag carnaval vieren op weg naar huis was. Het was rond het vriespunt en de jongen had onderkoelingsverschijnselen. Het ambulancepersoneel heeft de jongen opgewarmd en hij is daarna opgehaald door zijn moeder.

Er werden zaterdag ook al twee minderjarige carnavalsvierders in Etten-Leur op straat aangetroffen die erg onderkoeld waren. Ze waren niet aanspreekbaar waardoor de politieagenten moeite hadden om de identiteit van de jongeren te achterhalen.

Onderkoeling

Volgens een onderzoek van het rode kruis weet maar een derde van de Nederlanders wat de verschijnselen van onderkoeling zijn. Daarom wijzen zij de feestvierders op de gevaren.

Wanneer je buiten gaat feest vieren kun je maar beter wat warms aantrekken. Daarnaast kun je beter niet te lang en te veel alcohol drinken in de kou. Door de alcohol worden je bloedvaten wijder waardoor je sneller afkoelt. Het rode kruis adviseert ook om genoeg water te drinken en tussendoor te eten, zodat je meer energie krijgt en daardoor warmer blijft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img