7.2 C
De Bilt

Onderzoek gemeente Rheden naar motivatie om beter afval te scheiden

Hoe goed scheidt u uw afval? Wat vindt u van de afvalinzameling? Kan het nog beter? Dit zijn enkele vragen die de gemeente Rheden aan haar inwoners stelt voor het maken van een nieuw grondstoffenplan. Met de uitkomsten van deze enquête krijgt de gemeente een goed beeld van de huidige situatie en de mogelijkheden tot verbetering.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld voor de verbeterpunten. De vragen gaan over de inzameling en het scheiden van afval en grondstoffen en de communicatie/informatievoorziening daarover. De enquête is uitgezet via het inwonerspanel Rheden Spreekt.

Iedereen kan meedoen in Rheden

Inwoners die niet aangesloten zijn bij het inwonerspanel Rheden Spreekt, kunnen ook hun mening geven over de grondstoffeninzameling. Dat kan door de online enquête in te vullen via: www.moventem.nl/rheden  tot en met vrijdag 17 februari. De gemeente gebruikt de uitkomsten voor een plan om de grondstoffeninzameling te verbeteren.

Ronald ter Hoeven, wethouder Grondstoffen: “We maken al goede stappen in onze gemeente als het gaat om het scheiden van afval. Toch wil ik iedereen vragen deze enquête in te vullen. Want zo krijgen we een goed beeld hoe het nog beter kan. En kunnen we samen de uitdaging aangaan om toe te werken naar minder dan 100 kg restafval per persoon per jaar.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio