Ook in Heumen noodopvang asielzoekers door COA

Heumen – Op dit moment melden zich zoveel nieuwe asielzoekers aan in Ter Apel (de centrale opvang voor asielzoekers in Nederland) dat we daar onvoldoende opvangplekken beschikbaar hebben om iedereen op te vangen. Er is ook geen capaciteit meer beschikbaar om mensen naar andere locaties te laten verhuizen.

Noodopvang Heumensoord

Bovenstaande maakt dat vanavond (21 september) vanaf 22.00 uur zo’n 200 bewoners van Ter Apel zijn overgebracht naar de noodopvanglocatie voor Afghaanse evacuees in Heumensoord. Dit in goed overleg met JenV, gemeenten Nijmegen en Defensie. Het betreft een tijdelijke maatregel voor circa 5 dagen.

Tijdelijke opvang

De komende dagen en weken komen er verschillende noodopvang- en tijdelijke locaties beschikbaar, maar deze week kunnen we daar nog geen gebruik van maken. Dat maakt dat Heumensoord nu in de tussentijd ingezet wordt voor de noodopvang van reguliere asielzoekers. Volgende week starten we in de Zeelandhal in Goes. Het COA hoopt in overleg met gemeenten en provincies snel nieuwe opvang te vinden en werkt daar hard aan, in nauwe samenwerking met JenV, BZK, gemeenten en provincies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio