22.7 C
De Bilt

Opening carnaval 2023 in de gemeente Rheden

Rheden Op woensdagavond 15 februari 2023 om 20.11 uur opent burgemeester Carol van Eert samen met de vijf erkende carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden hetseizoen 2023. De opening vindt plaats tijdens een feestelijke avond in de hal en regenboogzaal van de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren.

Carnaval 2023

Het officiële openingsprogramma begint om 20.00 uur en om 19.45 uur staat de koffie klaar. Om 20.00 uur nemen de niet-steekdragers plaats in de zaal en daarna zal om 20.11 uur een dweilorkest de Prinsenparen van de carnavalsverenigingen met hun gevolg ‘binnenblazen’.

Sleuteloverhandiging tijdens de opening

Burgemeester Carol van Eert overhandigt vervolgens de gemeentesleutel aan Prins Stan en Prinses Kim van de carnavalsvereniging De Heiknüüters uit Rheden. Ook de andere carnavalsverenigingen uit de gemeente zijn aanwezig en ontvangen een sleutel. Dit zijn De Nölers uit Dieren, De Deurdauwers uit Dieren, De Bloaspiepkes uit Velp en

De Narrenkap uit Velp. Naast de sleuteloverdracht staan er nog diverse carnavaleske optredens op het programma. Het officiële programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tot slot is er tot 22.15 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog met elkaar na te praten.

De avond is mede georganiseerd door het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio