9.4 C
De Bilt

Opening carnaval Rheden 2024 op 7 februari

Op woensdagavond 7 februari 2024 om 20.11 uur opent burgemeester Carol van Eert samen met de vijf erkende carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden het seizoen 2024. De opening vindt plaats tijdens een feestelijke avond in Boerderij De Deel aan de Heuvenseweg 6 in Rheden.

Het officiële programma begint om 20.00 uur en om 19.45 uur staat de koffie klaar. Om 20.00 uur nemen de niet-steekdragers plaats en daarna zal om 20.11 uur een dweilorkest de Prinsenparen van de diverse verenigingen met hun gevolg ‘binnenblazen’.

Sleuteloverhandiging aan Prins Carnaval

Burgemeester Carol van Eert overhandigt vervolgens de gemeentesleutel aan de Prins en Prinses van vereniging De Deurdauwers uit Dieren. Ook de andere carnavalsverenigingen uit de gemeente zijn aanwezig en ontvangen een sleutel. Dit zijn De Nölers uit Dieren, De Heiknüüters uit Rheden. De Bloaspiepkes uit Velp en

De Narrenkap ook uit Velp. Naast de sleuteloverdracht staan er nog diverse optredens op het programma. Het officiële programma duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tot slot is er tot 22.15 uur gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje nog met elkaar na te praten.

De avond is mede georganiseerd door het Overleg Erkende Carnavalsverenigingen Gemeente Rheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio