-2.1 C
De Bilt

Landelijke Opschoondag: handen uit de mouwen om Zevenaar schoner te maken

Zevenaar – Op zaterdag 20 maart 2021 is de Landelijke Opschoondag. Hier nemen de Werkgroep Leefklimaat Zevenaar, NME Liemers en gemeente Zevenaar samen aan deel. In aanloop naar deze dag worden inwoners en politici gevraagd mee te helpen om Zevenaar een stukje schoner te maken. Dit kan van 10 t/m 20 maart.

Handen uit de mouwen bij Opschoondag

Samen met het gezin of een vriend(in) een opschoon-ommetje maken? Nuttig en gezellig tegelijkertijd! Alle deelnemers aan de opschoonactie krijgen een set materialen te leen, waaronder een grijper, hesje en speciale vuilniszakken. Handschoenen mag men zelf meenemen. Aanmelden kan via het online aanmeldformulier, te vinden op www.zevenaar.nl/aanpak-zwerfafval.

Zevenaar zwerfafvalvrij

Inwoners kunnen foto’s en filmpjes van hun opruimactie delen met #Zevenaarzwerfafvalvrij. De gemeente deelt deze berichten dan via de eigen sociale mediakanalen.

Winnaars Schoonwandel Uitdaging

Op 20 maart – de Landelijk Opschoondag – maakt Sandra Koen van NME Liemers via een online boodschap de winnaars bekend van de Schoonwandel Uitdaging. Afgelopen maanden gingen individuele inwoners, scholen, verenigingen en bedrijven de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen. Zij maakten daarbij kans op een geldbedrag voor het goede doel of clubkas. Er gaat meteen weer een nieuwe Schoonwandel Uitdaging van start.

Zwerfafvalbrigade


Inwoners die graag vaker aan de slag willen met zwerfafval kunnen zich aansluiten bij de
zwerfafvalbrigade. Zie www.zevenaar.nl/aanpak-zwerfafval voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio