17.4 C
De Bilt

Pluk je eigen Nijmeegse boeketje bij het Nijmeegs Bloemenlandje

Op 9 september organiseert het Nijmeegs Bloemenlandje op landgoed Grootstal een open plukdag. Wil je je eigen lokale en onbespoten boeketje plukken in een bloemenparadijsje? Meld je dan snel aan. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar zodat iedereen de ruimte heeft om lekker te plukken.

Eenmalig open plukdag

Het Nijmeegs Bloemenlandje is dit jaar ingezaaid en ingepland door Sanne en Marije. Het doel? Een prachtig stukje bloemenland te creëren, voor vlinders, voor bijen, en voor iedereen die graag iemand blij wil maken met een onbespoten Nijmeegs boeketje op bestelling.

Marije: “Het leuke van zelf zaaien is dat je bloemen kunt kweken die je bij een gemiddelde bloemist niet snel zult tegenkomen.” Voor een kleine groep mensen is het mogelijk om op inschrijving op 9 september het bloemenlandje te komen bewonderen en eenmalig zelf te komen plukken. Sanne: Het is waanzinnig hoeveel boeketten je in een week al kunt plukken op niet eens zo’n heel groot stuk grond. De bloemen barsten de tuin uit. Er staan zonnebloemen van bijna 3 meter hoog.”

Samenwerking met Ekoplaza

Ben je te laat met aanmelden of zijn de plaatsen al gereserveerd? Weet dan dat je bij Ekoplaza op de Groenestraat sinds deze zomer ook de bloemen van het Nijmeegse Bloemenlandje kunt vinden. Of bestel rechtstreeks een boeket bij het Nijmeegs bloemenlandje. Kijken hoe de bloementuin erbij ligt? Dat kan ook vanuit je luie stoel door @NijmeegsBloemenlandje op Instagram te volgen.

Meld je aan en pluk een boeketje

Meld je voor 6 september aan via nijmeegsbloemenlandje@gmail.com of stuur via whatsapp een berichtje naar 0630798861 dan ontvang je bericht of er nog plaatsen beschikbaar zijn. In hetzelfde weekend is er nog meer te beleven op landgoed Grootstal, onder meer bij zelfoogstmoestuin het Heerlijke Land en regeneratieve boerderij Bodemzicht. Houd daarvoor de website van de Open Monumentendag in de gaten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio