10 C
De Bilt

Poëzie langs bankjesroute Berg en Dal door wedstrijd

De afgelopen tijd zijn er 16 bankjes geplaatst in het dorp Berg en Dal. Samen vormen ze de bankjesroute. Werkgroep Poëziepad Berg en Dal wil bij 9 bankjes poëzieborden plaatsen. Het verbinden van alle bankjes met poëzie zorgt voor een creatieve en plezierige ontmoeting tussen dorpsbewoners. Maar hopelijk is de poëziewedstrijd ook een mooie uitdaging in deze coronatijd. De werkgroep roept op om mee te doen met de poëziewedstrijd. Meer informatie op www.bergendal.nl/poeziepad.

Hoe doen inwoners mee?

Inwoners schrijven een gedicht in het Nederlands geïnspireerd op het thema: ‘gezien vanaf de bank’. Het gedicht mag maximaal 25 regels bevatten. Het gedicht kunnen zij uiterlijk 8 maart mailen naar poeziepad@gmail.com. Het is belangrijk dat inwoners in de mail duidelijk aangeven bij welk bankje het gedicht hoort en wat hun naam en woonplaats is.

Om welke bankjes gaat het?

  • Bank 1: Aan het eind van het Klappeijenpad tegenover de ingang Waldboeren
  • Bank 2: Bovenaan de Holleweg bij uitzicht Persingen
  • Bank 3: Prins Bernardlaan bij speeltuintje
  • Bank 4: Bij de eerste flat op de Vijverhof bij de Kwakkenberglaan
  • Bank 5: Oranjelaan hoek Julianalaan
  • Bank 6: Heilig Hartkerk bij het H.H. beeld
  • Bank 7: Kerstendal bij de jeu-de-boulesbaan
  • Bank 8: Watertorenweg bij het plantsoen
  • Bank 9: Clarenbeekseweg bij oorlogsmonument

Zitten, genieten en lezen

Initiatiefnemer Dick van den Heuvel: “Hoe leuk zou het zijn om op een bankje in de buurt te kunnen zitten, genietend van bloemen, vlinders en bijen die vredig rond zoemen en ondertussen een gedicht te kunnen lezen geschreven door een dorpsgenoot? En hoeveel mooier zou het zijn als je door middel van een korte wandeling door het dorp op meerdere plekken zo kunt genieten? Ons leek het geweldig! Vandaar het plan voor het Poëziepad Berg en Dal.”

Schoonheid natuur en poëzie

Wethouder Annelies Visser ondersteunt dit mooie initiatief: “Wat een mooi en creatief initiatief. Vooral in deze tijd dat we door Corona meer aan huis gebonden zijn en ons meer in de eigen bubbel terug trekken is dit juist een sociaal initiatief, waarbij ontmoeten en bewegen centraal staat. En dat in combinatie met de schoonheid van poëzie, die de lezer zittend op een bankje in de natuur in alle rust op zich in kan laten werken. Ik vind het leuk dat ook de leerlingen van de Titus Brandsma basisschool uitgedaagd worden om mee te doen. Hier komen veel dingen samen waar ik vanuit mijn portefeuille voor sta: inwonersparticipatie, cultuur, natuur, onderwijs, beweegactiviteiten, dorpsommetjes.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio