20 C
De Bilt

Presikhaaf en Geitenkamp geven nieuwe invulling aan het jongerenwerk in Arnhem

Arnhem – The G.O.A.T op de Geitenkamp en Push in Presikhaaf zijn de nieuwe namen die vanaf volgende week invulling gaan geven aan het jongerenwerk in die wijken. Het nieuwe jongerenwerk komt voort uit samenwerkingen tussen Presikhaaf University, Kansenmakers en AM Support samen met maatschappelijke partners zoals Sportbedrijf en Rozet. Jongerencentra de Sperwer (Geitenkamp) en de Push (Presikhaaf) worden voor het jongerenwerk behouden.

Mark Lauriks, wethouder jongerenwerk in Arnhem: ”De wensen die jongeren op de Geitenkamp en in Presikhaaf mij zelf hebben meegegeven, heb ik zwaar laten meewegen bij de invulling van het nieuwe jongerenwerk. Zij willen een vertrouwde plek en jongerenwerkers die oog hebben voor hun ontwikkeling – omdat ze graag iets moois van hun leven willen maken. Deze jongeren verdienen dat, en met de nieuwe samenwerking met jongerenwerkers met een achtergrond uit de wijk krijgen ze stevige rolmodellen en een aanpak die sterke persoonlijkheden van ze maakt.”

Jongeren hebben veel potentie maar niet altijd gelijke kansen

Cathelijne Bouwkamp, wethouder Arnhem-Oost: “De jongeren in Arnhem-Oost hebben net zoveel potentie maar een stuk minder kansen omdat ze net aan de andere kant van de brug, het spoor of park zijn geboren. Uit heel Nederland komt men kijken hoe bijvoorbeeld Presikhaaf University, hun jongerenwerk aanpakken. Ik ben echt trots dat deze nieuwe generatie dit jongerenwerk nu verder oppakt.”

Push in Presikhaaf
Push in Presikhaaf – Foto: gemeente Arnhem

Geitenkamp en Presikhaaf

In de Geitenkamp start in mei The G.O.A.T. jongerenwerk, een samenwerking tussen Presikhaaf University en AM Support. De jongeren hebben aangegeven behoefte te hebben aan een veilige omgeving, ambulant jongerenwerk en meer aanbod voor meiden. The G.O.A.T. Jongerenwerk speelt hierop in en zal activiteiten uitvoeren in jongerencentrum de Sperwer. De alliantie zal nauw samenwerken met bijvoorbeeld Sportbedrijf, Enjoy&Learn en New Hearts.

In Presikhaaf behouden jongeren de Push in de wijk. Half mei start de alliantie Push in Presikhaaf tussen Presikhaaf University en Kansenmakers. Deze alliantie zal activiteiten uitvoeren in jongerencentrum de Push, maar ook buiten in samenwerking met Sportbedrijf en Rozet.

Met de nieuwe invullingen wordt er niet alleen gezorgd voor aansluiting van jongerenwerkactiviteiten, maar ook voor samenwerkingen in hetzelfde gebied. Er wordt gekozen voor meerdere partijen die samenwerken in de wijk en samen invulling geven aan het jongerenwerk. Jongeren worden voortdurend betrokken bij het programma en uitvoering van de nieuwe samenwerkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio