12.8 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Preventieakkoord West Maas en Waal Vitaal! ondertekend

Beneden-Leeuwen – Op 28 oktober wordt het Lokaal Preventieakkoord ‘West Maas en Waal Vitaal’ ondertekend. Samen met verschillende partijen willen we door een gezamenlijke aanpak onze inwoners vitaal krijgen en houden. Voorkomen is beter dan genezen.

Samen voor West Maas en Waal Vitaal

Het Lokaal Preventieakkoord ‘West Maas en Waal Vitaal’ gaat over verschillende onderwerpen. Zoals alcoholgebruik, middelengebruik, roken, gezond gewicht en mentale weerbaarheid. Op 28 oktober ondertekenen verschillende partijen dit Preventieakkoord. Wethouder Rob Reuvers zet zijn handtekening namens de gemeente.

Preventieakkoord

De wethouder is enthousiast: “Een gezonde leefstijl is belangrijk voor al onze inwoners. Een rookvrije generatie, het tegengaan van overmatig alcoholgebruik, het aanpakken van overgewicht en het mentale welzijn zijn daarbij belangrijke punten. Ik kijk uit naar de lokale afspraken in het akkoord. Samen komen we verder.”

Hard maken voor meer balans

In het Preventieakkoord staat balans centraal. Balans in eten en drinken. Natuurlijk kun je eens een biertje drinken of chips eten. Maar je kunt leren een balans te ontwikkelen. En er moet ook ruimte zijn voor balans in je mentale welzijn. Iedereen heeft wel eens zijn of haar dag niet. Dat is helemaal niet erg. Wij willen voorkomen dat mensen structureel last hebben van eenzaamheid, depressieve gedachten of angsten.

Help ook mee West Maas en Waal vitaal te krijgen en te houden

Bent u bezig met preventie als particulier, bedrijf of (sport)vereniging? Kom dan op 28 oktober naar D’n Dulper in Boven-Leeuwen. Tussen 19.30 en 21.00 uur is de feestelijke ondertekening van het Lokale Preventieakkoord. U kunt netwerken en samenwerken om onze inwoners vitaal te krijgen en te houden.

Meld u aan 

Wilt u erbij zijn op 28 oktober? Meld u dan aan bij Joris Pierey, projectleider Lokaal Preventieakkoord. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 14 04 87 of via jpierey@westmaasenwaal.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio