5.3 C
De Bilt

Prinses Margriet bij voorstelling Introdans in Arnhem

Arnhem – Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden woont donderdagavond 17 september in de Eusebiuskerk in Arnhem de wereldpremière bij van de voorstelling ‘sustained resonance’ van Introdans. Het is voor het dansgezelschap de eerste live voorstelling voor publiek sinds de corona-uitbraak. Prinses Margriet is beschermvrouwe van Introdans.

De voorstelling ‘sustained resonance’ is een dansinstallatie van choreograaf Regina van Berkel voor 33 dansers van Introdans, waarbij het Van Dingstee Kwartet de muziek verzorgt. De eerste repetitieperiode voor de voorstelling vond plaats via videobellen en later is in kleine groepen, in de studio’s van Introdans en in het Arnhemse Park Sonsbeek gerepeteerd. De voorstelling waar Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet aanwezig zal zijn is compacter dan gebruikelijk, waardoor meerdere keren per dag kan worden opgetreden.

Prinses Margriet is beschermvrouwe Introdans

Introdans heeft als missie de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Nadat in maart alle geplande voorstellingen werden geannuleerd, heeft Introdans digitale dansprojecten voor scholen ontwikkeld en films en documentaires gedeeld via de online Introdans Thuisbioscoop. Ook kon publiek meedansen tijdens dansworkshops die in de openlucht plaatsvonden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio