Proef met straatcoaches van start in Druten en Wijchen

Druten-WijchenVanaf 1 februari gaan in de gemeenten Druten en Wijchen 2 straatcoaches aan de slag. Zij gaan politie, boa’s, wijkteams en jongerenwerk helpen bij de aan- pak van overlast op straat. De coaches richten zich vooral op de groep jongeren, die in de regel wat moeilijker te bereiken is. In hun aanpak werken de st raatcoaches nauw samen met de eerder genoemde partijen. Het gaat om een proef van een halfjaar.

Overlast signaleren en voorkomen

De straatcoaches hebben een signaalfunctie. Ze kennen de omgeving en de problemen die er spelen , ze spreken en begrijpen de taal van de straat. Zo leggen ze makkelijk contact met jongeren , maar ook met buurtbewoners en ondernemers . De straatcoaches treden op als het nodig is. Maar ze zijn er ook om jongeren te helpen bij vragen en problemen. Dat doen ze door een luisterend oor te bieden en in gesprek te gaan over mogelijke oplossingen. “ Ik verwacht dat de straatcoaches zeker gaan bijdragen aan minder overlast op straat ” aldus burgemeester Corry van Rhee – Oud Ammerveld van gemeente Druten. “ Ze zijn een welkome aanvulling op het goede werk dat de andere partners in de keten al doen .”

Flexibel inzetbaar

De straatcoaches komen in actie bij allerlei vormen van overlast. Ook kunnen ze een rol spelen als extra toezicht bij evenementen. Ze zijn flexibel inzetbaar, ook ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden. Daardoor kunnen ze snel reageren wanneer er een melding van overlast binnen komt . “ We hebben in de praktijk al mogen ervaren hoe flexibel de straatcoaches zijn” laat burgemeester Marijke van Beek weten. “Toen er in de afgelopen week onrust dreigde te ontstaan in Wijchen , schoten ze ons te hulp, al vóór de start van de pilot.”

Overlast melden

Inwoners die overlast ervaren , kunnen dit het komend halfjaar rechtstreeks melden bij de straatcoaches. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer : 06 – 21943682 . Melden kan ook via www.druten.nl en www.wijchen.nl of via de MijnGemeente A pp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img