2.1 C
De Bilt

Pubercarrousel op 3 oktober: advies en ondersteuning bij opvoeding pubers

De Pubercarrousel wil ouders met pubers helpen. De pubertijd is vaak een dynamische en uitdagende periode waarin veel verandert. Voor de puber zelf, maar ook voor de ouders. In de pubertijd ontwikkelt een kind zich tot volwassene. Het uiterlijk, het gedrag en ook de onderwerpen waar pubers en ouders mee te maken krijgen, veranderen. Hoe ga je als ouder(s) hiermee om?

Pubercarrousel

Woensdagavond 3 oktober vindt op het Maaswaal College in Wijchen de Pubercarrousel plaats: een avond voor alle ouders uit Wijchen met kinderen op het voortgezet onderwijs of in groep 7 en 8 van de basisschool. Tijdens de Pubercarrousel kunnen ouders met experts en elkaar in gesprek over onderwerpen rondom opvoeden en pubers. Zoals roken, drinken en drugs, beeldschermgebruik, social media, slaapgedrag, eetproblemen, omgaan met geld en praten met je puber. Ouders kunnen workshops volgen over deze thema’s, waarbij zij vooral praktische informatie krijgen.

Tips en ondersteuning

De Pubercarrousel wordt georganiseerd door het Maaswaal College, welzijnsstichting MeerVoormekaar, GGD, Karakter en gemeente Wijchen. Wethouder Bea Schouten is blij met deze samenwerking: “Omgaan met pubers kan soms best lastig zijn. Daarom slaan wij de handen ineen en helpen ouders graag met tips en adviezen. Zo kunnen zij makkelijker met lastige situaties omgaan.

Wij hopen dat ouders en pubers dat gaan merken!” Annette Nijhuis, directeur MeerVoormekaar, voegt toe: “Jongerenwerkers van MeerVoormekaar bieden laagdrempelige ondersteuning aan jongeren in hun ontwikkeling naar volwassenheid. Door kleine problemen klein te houden, preventief en sneller af te schalen van zorg naar jongerenwerk.”

Leren omgaan met tegenslagen

Henk Keijman, rector van het Maaswaal College vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk ouders naar de avond komen, om van experts, maar ook van elkaar handige tips en informatie te krijgen. “Wij kunnen niet voorkomen dat jongeren tegenslagen in het leven krijgen, dat hoort er immers bij. We kunnen ze wel helpen te leren daar met hulp van bijvoorbeeld vrienden, familie of een mentor op school goed mee om te gaan.”

De Pubercarrousel wordt gehouden op het Maaswaal College aan de Oosterweg 189 in Wijchen. De avond start om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie staat op www.maaswaalcollege.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio