Publiek welkom bij spectaculaire verbouw Museum Arnhem

Arnhem – Geïnteresseerd publiek kan de verbouwing van Museum Arnhem van dichtbij meebeleven. Sinds vandaag is een speciale route langs de bouwplaats toegankelijk voor iedereen, van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur. Langs de route, staan informatiepanelen met foto’s en wetenswaardigheden over de bouw, over het museum zelf en over deze prachtige plek aan de voet van de stuwwal. Bouwen in een stuwwal is ingewikkeld en vraagt om speciale bouwtechnieken. Ook het feit dat het hier om de verbouwing en uitbreiding van een Rijksmonument gaat, in een parkachtige tuin met monumentale bomen, maakt dit bouwproject uniek. Liefhebbers van kunst, natuur, erfgoed en bouwtechniek kunnen hun hart ophalen. Voor iedereen die van een wandelingetje houdt, is er wat te zien. Deze week wordt het diepste punt van de bouw bereikt.

Publiek

Wethouder Hans de Vroome, cultuur, over de publieksroute: “Op het moment dat de aannemer het contract met ons tekende, beloofde hij dat het museum weer open zou gaan op het moment dat de verbouwing startte. Hij bedoelde dat er vanaf dat moment wat te zien zou zijn. Hij heeft niets te veel gezegd. Hier wordt een prestatie van formaat geleverd. Ik kijk reikhalzend uit naar het eindresultaat. Overigens is niet alleen op de bouwplaats iets te beleven: Museum Arnhem heeft tot begin 2021 prachtige tentoonstellingen in De Kerk in de binnenstad, zoals deze zomer City Life. Beslist ook een aanrader.”

Diepste punt als hoogtepunt

Wordt bij de meeste bouwprojecten het bereik van het hoogste punt gemarkeerd, ook daarin wijkt dit gebouw af: vandaag bereikte de bouw het diepste punt. Saskia Bak, directeur Museum Arnhem: ‘‘Het bereiken van het diepste punt markeert een nieuw hoogtepunt tijdens de verbouwing. Op dit punt zal het nieuwe depot van het museum gerealiseerd worden, waar alle schatten uit de collectie van Museum Arnhem veilig in de stuwwal bewaard worden. In de toekomst zullen we de verhalen van deze bijzondere geologisch gelegen plek vertellen.’

Geheel van deze tijd

Om Museum Arnhem weer geheel van deze tijd te maken en te laten aansluiten bij de ambities, komt er meer tentoonstellingsruimte, een nieuw depot en een aansprekende entree met betere publieksfaciliteiten. De uitbreiding en vernieuwing van het museumgebouw was hard nodig. Het museumgebouw was te klein voor een actief publieksgericht programma en ook vanwege eisen op het gebied van Arbo, binnenklimaat, veiligheid en omgang met de waardevolle collectie was groot onderhoud noodzakelijk.

De (ver)bouw duurt nog anderhalf jaar. Begin 2022 gaan de deuren aan de Utrechtseweg 87 weer open voor publiek Alle actuele informatie rondom de bouw is te vinden op www.rotsbouwtmuseumarnhem.nl. Tot begin 2021 brengt Museum Arnhem in Walburgiskerk in de binnenstad wisselende exposities en activiteiten met de focus op experiment, vernieuwing en innovatie. Alle informatie staat op www.museumarnhem.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img