21.7 C
De Bilt

Record werkgelegenheid en bedrijven in Wijchen

Wijchen – Nog nooit waren in Wijchen zoveel bedrijven gevestigd en nog nooit was de werkgelegenheid zo groot als in 2019. In totaal boden 3610 bedrijven eind 2019 werk aan 18.179 werknemers. Er zijn vorig jaar 918 nieuwe banen in de gemeente Wijchen gecreëerd, een stijging van 5,3% ten opzichte van 2018. Daarmee is Wijchen de grootste stijger in de regio Arnhem Nijmegen en na Neder-Betuwe de grootste stijger in Gelderland.

Cijfers werkgelegenheid

Dit blijkt uit de jaarlijkse Gelderse Provinciale Werkgelegenheidsenquête. De groei van Wijchen ligt ruim boven de toename van het aantal banen over de gehele provincie Gelderland: 2,8 procent. Landelijk gezien doet Gelderland het ook goed: de groei voor Nederland komt uit op 2,5 procent. Wethouder economie en werkgelegenheid Nick Derks: “Het is goed werken en ondernemen in Wijchen. In de regio zijn goede en gespecialiseerde werknemers be-schikbaar. Wijchen zit bovendien midden in een logistiek knooppunt voor Nederland en Duitsland en zelfs verder in Europa. Bedrijven zien dat meer en meer en vesti-gen zich in onze ondernemende gemeente. We mogen trots zijn op wat is bereikt en gaan voortzetten wat is ingezet: groei op de lange termijn.”

Hoogste werkgelegenheid ooit in Wijchen

De werkgelegenheid groeide de afgelopen jaren van 15.961 arbeidsplaatsen in 2015 naar 18.179 in 2019. De grootste stijging in deze periode is te zien 2019. Bij veel bedrijven is er sprake van groei, van de winkelier tot multinationals. Bedrijven als DHL, Lidl en
Thermen Berendonck openden in 2019 en nemen een flink deel van de groei voor hun rekening. Industrieterrein Bijsterhuizen alleen al biedt werk aan 7000 werknemers.

Gunstig vestigingsklimaat voor ondernemers

Onze economische visie en beleid sluiten aan bij wat ondernemers nodig hebben: een goed ondernemersklimaat, onderlinge samenwerking en een gemeente die meedenkt met ondernemers. Deze economische visie en ook de toeristische visie worden momen-teel herijkt en worden voor de zomer opgeleverd. De gemeente hecht veel waarde aan een goede ondersteuning van ondernemers. Ook daardoor is de gemeente Wijchen aan-trekkelijk om je als bedrijf te vestigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio