14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Gemeente Rheden gaat in gesprek met inwoners van Ellecom en Velp

De gemeente Rheden gaat op dinsdag 30 mei in Ellecom en op donderdag 1 juni in Velp met inwoners en ondernemers in gesprek over de vraag hoe de dorpen er over twintig jaar uitzien. De resultaten van de dorps­gesprekken worden verwerkt in een omgevingsvisie voor de hele gemeente.

Omgevingsvisie gemeente Rheden

De omgevingsvisie wordt een belangrijk document voor de toekomstige ontwikkeling van de gemeente Rheden. De omgevingsvisie gaat over allerlei onderwerpen, zoals wonen, werken, verkeer, natuur, landschap, energievoorziening, cultuurhistorie en nog veel meer. In de omgevingsvisie worden keuzes gemaakt over wat de gemeente, inwoners en ondernemers willen behouden en versterken of juist willen veranderen. Wat is er nodig om de dorpen in de toekomst aantrekkelijk en leefbaar te houden, hoe kan het landschap voorbereid worden op het veranderend klimaat en hoe kan de lokale economie versterkt worden zijn allemaal onderwerpen die hierin terugkomen.

Dorpsgesprekken

In vijf van de zeven kernen heeft de gemeente al een dorpsgesprek gevoerd. Nu kunnen de inwoners en ondernemers uit de dorpen Ellecom en Velp in gesprek met de gemeente over hun wensen tijdens het dorpsgesprek. De gesprekken vinden plaats op 30 mei in Ellecom (Landgoed Avegoor) en op 1 juni in Velp (buurthuis De Poort). Aanmelden kan via rheden.nl/dorpsgesprek. Vrij inlopen is ook mogelijk tussen 16.00 en 18.00 uur en 19.00 en 21.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio