15.1 C
De Bilt

Gemeente Rheden van start met online verlengen rijbewijs

Vanaf vandaag kunnen inwoners van de gemeente Rheden hun rijbewijs digitaal verlengen. Inwoners hoeven alleen nog naar de gemeentebalie te komen om het rijbewijs op te halen. Het nieuwe rijbewijs ligt twee werkdagen na de aanvraag klaar. Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval iemand zijn rijbewijs wil verlengen of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar de gemeentebalie.

Hoe werkt het?

Om het rijbewijs online te kunnen aanvragen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen is te vinden via de website het RDW. De fotograaf verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kan de aanvrager met de DigiD-app met ID-check de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Het rijbewijs ligt na twee werkdagen klaar bij de gemeentebalie in Velp of in Dieren. Voor het ophalen van het rijbewijs hoeft de inwoner geen afspraak te maken.

Digitale dienstverlening Rheden

Wethouder Dorus Klomberg: “Dit is weer een stap naar uitbreiding en verbetering van de digitale dienstverlening van de gemeente Rheden. Steeds meer producten kunnen online worden aangevraagd of uitgebreid. We maken de dienstverlening van Rheden optimaal, door deze voor steeds meer producten zowel fysiek als digitaal aan te bieden.”

Voor inwoners die hun rijbewijs liever zonder de computer verlengen, blijft het mogelijk om dit op afspraak bij de gemeentebalie te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio