21.5 C
De Bilt

Rheden neemt deel aan Regionaal Expertiseteam Energie voor bedrijven

De gemeente Rheden gaat deelnemen aan het nieuw op te richten Regionaal Expertiseteam Energie (REE) dat ondernemers gaat helpen met energievraagstukken in hun bedrijf. Het expertiseteam start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023.

Het expertiseteam wordt opgezet door de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen. Uit onderzoek blijkt dat ondernemers in de regio veel behoefte hebben aan ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen in hun bedrijf. Wethouder Paul Hofman (Klimaat) herkent dit beeld: “Veel bedrijven willen wel verduurzamen, maar weten niet hoe ze het moeten aanpakken en hebben behoefte aan onafhankelijk, deskundig advies. Het is goed dat dit nu regionaal wordt georganiseerd: goed voor het klimaat en goed voor de bedrijven.”

Expertiseteam

In het Regionaal Expertiseteam Energie zitten adviseurs die expert zijn op het gebied van de energietransitie bij bedrijven, die de taal van het bedrijfsleven spreken en een uitvoerbare businesscase kunnen opstellen. De focus ligt op het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) met nadruk op de bedrijven die verplicht zijn om aan energiebesparing te doen. Dat zijn bedrijven die op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit en/of 25.000 kubieke meter gas gebruiken. Naast een team van experts komt er een website en een KlantContactCentrum (KCC). Ondernemers kunnen daar terecht voor breed aanbod aan informatie en voor de beantwoording van vragen.

De verwachting is dat het MKB in de gemeente Rheden vanaf het tweede kwartaal van 2023 gebruik kan maken van het expertiseteam. Als het van start gaat, worden bedrijven uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden die deze voorziening gaat bieden.

Specialistische hulp voor ondernemers in Rheden

Wethouder Ronald ter Hoeven (Economie) is blij met deze hulp voor de Rhedense ondernemers: “De energievraagstukken waar onze ondernemers mee zitten, zijn anders dan die van onze inwoners. Er is meer specialistische hulp gericht op ondernemers nodig, die er op dit moment niet is bij gemeenten. Het expertiseteam sluit ook mooi aan bij onze nieuwe economische visie waarbij het vooral gaat om brede welvaart. Dat wil zeggen dat de economie niet alleen draait om economische groei. Het verduurzamen van bedrijven hoort daar ook zeker bij.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio