12.3 C
De Bilt

Rotonde kruising Arnhemseweg/Noordeinde in Zevenaar langere tijd afgesloten voor onderhoud

De rotonde op de kruising Arnhemseweg/Noordeinde in Zevenaar is aan groot onderhoud toe. Op dinsdag 22 augustus 6.00 uur starten gemeente en aannemers met de uitvoering van dit onderhoud. Ook maken zij de Arnhemseweg veiliger. Op vrijdag 20 oktober zijn de werkzaamheden klaar. Aan het einde van de middag is de rotonde weer vrij voor al het verkeer.

Wat betekent dit voor omwonenden en gebruikers?

De rotonde is deze hele periode afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Omwonenden, inwoners en bezoekers moeten een tijd lang omrijden. Vanaf alle toegangswegen richting de rotonde geven borden een omleidingsroute aan. Lopend en met de fiets kan men wel langs de rotonde. De hulpdiensten (politie, ambulance, brandweer) zijn op de hoogte van de werkzaamheden en de route die zij kunnen rijden in noodgevallen.

Wat wordt er gedaan en waarom?

De staat van het asfalt van de rotonde is slecht. Daarom laat de gemeente Zevenaar een hele nieuwe rijbaan aanbrengen. Het fietspad rondom de rotonde wordt breder gemaakt, zodat fietsers gemakkelijker over de rotonde kunnen. De rotonde is vlak bij een school. Voor de veiligheid wordt de hele rotonde in hekken gezet, zodat niemand in het werkvak kan komen.

Kaartje werkgebied
Kaartje werkgebied – Beeld: gemeente Zevenaar

Middengeleider Arnhemseweg

Op de Arnhemseweg tussen de twee rotondes richting het centrum komt een middengeleider in de weg, zodat er niet meer gekeerd kan worden op de rijbaan.

Op de parallelweg (bij huisnummers 38-82) passen uitvoerders de situatie ook aan. Vanaf deze parallelweg kan men dan alleen nog richting de rotonde rijden. Oversteken naar de tegenoverliggende rijbaan is niet meer mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Dit wordt gedaan om de weg veiliger te maken.

B-weg geen oversteekmogelijkheden meer
B-weg geen oversteekmogelijkheden meer – Foto: © Google Streetview

Duur werkzaamheden

Er wordt eerst beton gestort. Dit beton moet 30 dagen uitharden voordat er weer overheen gereden kan worden. Daarna komt er een nieuwe asfaltlaag overheen. Zo gaat de rijbaan langer mee en heeft minder onderhoud nodig. Het afsluiten van de rotonde is nodig om het onderhoud goed en veilig te kunnen uitvoeren. Als het werk is afgerond, is de weg veiliger en kan deze weer jaren mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio