-2 C
De Bilt

Samen leven in de buurt ook in Renkum van groot belang

Samen leven in de buurt is van groot, maatschappelijk belang. Steeds vaker blijven mensen met een psychische kwetsbaarheid in hun eigen huis wonen. Zij ontvangen thuis ondersteuning en begeleiding. Hierdoor houden zij meer regie over hun eigen leven. Deze mensen hebben het begrip en de ondersteuning vanuit de buurt nodig.

Campagne ‘Samen leven in de buurt’

Met de campagne ‘Samen leven in de buurt’ vraagt de gemeente Renkum aandacht voor deze maatschappelijke ontwikkeling. Dit doen we bijvoorbeeld door ervaringsverhalen te vertellen. Tegelijkertijd willen we inwoners van de gemeente Renkum hulp bieden als ze zich zorgen maken over iemand met een psychische kwetsbaarheid. Dit doen we door het geven van voorlichting en informatie over wat je zelf als inwoner kunt doen. Onder Samen leven in de buurt vallen verschillende projecten zoals Kamers met Aandacht, Buurtvoorlichting, Buurtcirkels en de signaleringswijzer.

Kamers met Aandacht

Het eerste project in Samen leven in de buurt is Kamers met Aandacht. De eerste stap naar zelfstandig wonen kan spannend en groot zijn voor jongeren. Een jongere komt bijvoorbeeld uit de pleegzorg of is dakloos. Via Kamers met Aandacht verhuren huiseigenaren een kamer aan een jongere (tussen de 18 en 23 jaar), maar ook huurders kunnen toestemming krijgen om een kamer aan te bieden. Vaak lukt zelfstandig wonen best wel goed als er iemand is die af en toe helpt met een moeilijke brief van de belastingdienst. Die aandacht geeft de verhuurder van de kamer, vandaar: Kamers met Aandacht!

Informatiebijeenkomsten op 13 oktober en 1 november

Kamers met Aandacht organiseert op donderdag 13 oktober (De Klipper, Oosterbeek) en dinsdag 1 november (Huis van Renkum, Renkum) informatiebijeenkomsten van 19.30 uur tot 21.00 uur. Wij geven dan uitgebreide inhoudelijk informatie en er is een verhuurder aanwezig die ervaringen met kamers met aandacht deelt. Aanmelden kan via kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio