3.2 C
De Bilt

Samen minder afval

Duiven Volgend jaar zet de gemeente Duiven een volgende stap naar zo min mogelijk verspilling en zoveel mogelijk hergebruik van grondstoffen. De gemeente gaat dan namelijk minder vaak het restafval ophalen. Alle inwoners van de gemeente Duiven krijgen deze week een nieuwsbrief over de veranderingen in de brievenbus.

Minder vaak restafval ophalen

Vanaf 1 januari 2022 haalt de gemeente het restafval 1 keer per 4 weken op. Door het afval goed te scheiden, blijft er nog maar weinig restafval over. De meeste inwoners zetten nu al de container een keer per vier weken of zelfs minder vaak aan de straat. Dat gaat dus al heel erg goed!

Beter scheiden

In de container voor restafval zitten nog veel groente-, fruit-, tuinafval en etensresten. Ook zitten er veel plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik), drinkpakken en luiers in de container. Door beter te scheiden blijft er minder restafval over. Dit is belangrijk omdat het verbranden van restafval flink duurder wordt. Door zoveel mogelijk herbruikbare grondstoffen te scheiden, hoeft de gemeente minder restafval te laten verbranden. Zo beperken we in de gemeente Duiven niet alleen de stijging van de verbrandingskosten, ook zorgen we zo beter voor het milieu. 

Nieuwe tarieven

In de nieuwsbrief noemt de gemeente ook de voorgestelde tarieven voor de afvalstoffenheffing in 2022. De gemeenteraad stelt de tarieven aan het einde van het jaar definitief vast. Inwoners hebben zelf invloed op het totaalbedrag dat zij betalen. Hoe beter zij afval scheiden, hoe minder vaak zij de container voor restafval aan de straat zetten en hoe minder zij dus betalen.


Meer informatie

Op de website van de gemeente www.duiven.nl/afval is meer te lezen over de veranderingen. Hier kunnen inwoners ook terecht als er vragen zijn over de nieuwsbrief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio