2.1 C
De Bilt

Voorlichtingsmiddag senioren: oplichting herkennen en voorkomen

Iedereen kan slachtoffer worden van oplichting, maar ouderen zijn extra vaak het doelwit van oplichters. Om hun weerbaarheid te vergroten organiseert de gemeente Westervoort op 13 oktober aanstaande een voorlichtingsmiddag voor senioren: ‘oplichting herkennen en voorkomen’.

Week van de veiligheid

De voorlichtingsmiddag is tijdens de Week van de Veiligheid. Er worden dan in het hele land activiteiten georganiseerd rondom veiligheid. Dit jaar staat gedigitaliseerde criminaliteit centraal.

Burgemeester Arend van Hout: “Te vaak lees je dat ouderen slachtoffer worden van dergelijke praktijken. Signalen van oplichting tijdig herkennen en weten wat je vervolgens moet doen, daar gaat deze middag over. Ik nodig u dan ook graag hiervoor uit!”

Voorbeelden en nuttige tips herkennen oplichting

Met een babbeltruc mensen geld afhandig maken, pincodes en pasjes proberen te stelen, hulpvragen via WhatsApp van mensen die zich voordoen als een familielid… Het zijn enkele van de onderwerpen die 13 oktober worden besproken. Online veiligheid en inbraakpreventie komen eveneens aan bod. Er kunnen niet alleen vragen worden gesteld aan mensen van onder andere de politie, de ouderenbond, de SNS-bank en een slotenmaker, zij delen ook nuttige tips. 

Programma en aanmelden

Deelname aan deze voorlichtingsmiddag is gratis. Deelnemers kunnen zich tot 12 oktober aanmelden via j.bongers@1stroom.nl  De voorlichtingsmiddag vindt plaats in de raadszaal van de gemeente Westervoort, Dorpsplein 1. Inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur en einde circa 16.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio