15 C
De Bilt

Mevrouw Sigrid Sengers voorgedragen als nieuwe burgemeester van Druten

Druten -De gemeenteraad besloot op 16 februari 2023 Sigrid Sengers (50) voor te dragen als nieuwe burgemeester van Druten. De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Gerard Worm, maakte de naam van de nieuwe burgemeester donderdagavond bekend. Kort daarvoor had de gemeenteraad in een besloten vergadering het besluit genomen om mevrouw Sengers voor te dragen.

De vertrouwenscommissie typeert Sigrid Sengers als een innemende en krachtige persoonlijkheid, bevlogen en benaderbaar, duidelijk en standvastig, professioneel en analytisch. Zij geeft blijk van gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

Sigrid Sengers past daarmee uitstekend in het profiel dat de gemeenteraad in oktober 2022 heeft vastgesteld. De gemeenteraad is ervan overtuigd dat zij meebrengt wat de gemeente Druten nu en in de toekomst nodig heeft, als boegbeeld naar haar inwoners, ondernemers en organisatie en als ambassadeur van Druten in de regio.

Wie is Sigrid Sengers?

Sigrid Sengers is 50 jaar oud. Zij is geboren en opgegroeid in Deest. Ze woont op dit moment samen met Hugo in Tervuren (België) en heeft twee kinderen van elf en negen jaar.

Professionele ervaring heeft zij opgedaan als wethouder in Slochteren, permanent vertegenwoordiger van Noord-Nederland bij de EU en als directeur fondsenwerving en externe relaties bij de Vlerick Business School.

Beste burgemeester voor Druten

De vertrouwenscommissie, bestaande uit zes leden vanuit alle fracties van de raad, heeft in de afgelopen maanden de voordracht voorbereid. Sigrid Sengers is geselecteerd uit de twintig kandidaten die op de vacature voor burgemeester hadden gesolliciteerd.

Gerard Worm, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Wij verwachten dat zij in staat is om op veel verschillende gremia te schakelen. Zij is een sprankelende en warme persoonlijkheid die goed aansluit op de rol van burgermoeder.”

Sigrid Sengers reageerde enthousiast: “Ik ben blij, dankbaar en vereerd dat de gemeenteraad van Druten heeft besloten mij voor te dragen als nieuwe burgemeester en dank de raad voor het vertrouwen. Ik zie ernaar uit om samen met de raad, het college en de inwoners Druten verder te positioneren als een zelfbewuste en toekomstgerichte gemeente, die over de grenzen heen kijkt en samenwerkt in de regio.

Ook verheug ik me op de verdere kennismaking met de inwoners, scholen, verenigingen en ondernemers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we een gemeente blijven waar het fijn wonen en leven is, en waar men elkaar nog kent en helpt. Het voelt goed om weer terug te zijn en ons gezin kijkt ernaar uit hier te komen wonen.”

Vervolg tot kroonbenoeming

De procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester is nog niet afgerond. De voordracht van Sigrid Sengers als burgemeester van Druten wordt door de gemeenteraad aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief als de Koning het Koninklijk Besluit heeft getekend. De gemeenteraad gaat er vanuit dat Sigrid Sengers op 30 maart 2023 kan worden beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Druten.

Sigrid Sengers wordt de opvolger van Corry van Rhee-Oud Ammerveld. Zij trad begin 2019 aan als waarnemend burgemeester, nadat Lucien van Riswijk burgemeester in Zevenaar was geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio