13.6 C
De Bilt

Sinterklaasintochten 21 november in Mook en Middelaar in aangepaste vorm door

Mook en Middelaar – Bij de persconferentie vrijdagavond heeft demissionair minister-president Rutte aangegeven dat Sinterklaasintochten niet verboden zijn, maar een zaak van de burgemeesters. Voor de gemeente Mook en Middelaar betekent dit dat we voor een Sinterklaasintocht in aangepast vorm kiezen. Burgemeester Willem Gradisen: “Op basis van de nieuwe maatregelen is een traditionele intocht niet verantwoord voor onze gemeente, maar in aangepaste vorm kunnen de drie Sinterklaasintochten in Molenhoek, Mook en Middelaar zondag 21 november wel doorgaan.”

Doorstroom-evenement

Afgelopen week had de burgemeester al telefonisch overleg met de drie intochtcomités, waarbij is aangegeven dat de intochten het karakter van een doorstroom-evenement zouden moeten krijgen. “De Sint zal dus niet per boot in Middelaar en in Mook aankomen en ook niet met de trein in Molenhoek”, aldus de burgemeester. “Er zal worden gekozen voor een defilévorm. De intochtcomités zullen hier voor hun eigen dorpskern zelf verder invulling aangeven.”

Donderdag meer informatie over Sinterklaasintochten

Donderdag 18 november overlegt de burgemeester opnieuw met de drie intochtcomités en zal er meer duidelijk zijn over het programma en de aanvangstijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio