15 C
De Bilt

Stadsmuseum Rhenen zoekt nieuwe penningmeester                

Stadsmuseum Rhenen verwelkomt graag per 1 juli 2024 een nieuwe penningmeester. Het museum timmert aan de weg met zijn collecties, tentoonstellingen en activiteiten. De aanstaande expositie ‘Gouden Vrouwen. Frankische schatten thuisgebracht ’in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden, past bij deze koers. En dat geldt ook voor de verwerving van het 17de-eeuwse ‘Gezicht op Rhenen’ van Jan van Goyen, in 2022. Dit met steun van de Vereniging Rembrandt, het Mondriaan Fonds en de Rhenense gemeenschap.

Voor de komende jaren zijn grotere naamsbekendheid en zichtbaarheid van het museum het doel. Daarnaast een groei van bezoekers – zeker ook toeristen, en toenemend bewustzijn onder het publiek van de bijzondere (cultuur)historie van Rhenen. Stadsmuseum Rhenen zet hiervoor zijn collectie archeologische schatten, stadsgeschiedenis en kunst in. Samenwerking met derden heeft het hoog in het vaandel.

Exploitatie Stadsmuseum Rhenen

Stadsmuseum Rhenen wordt geëxploiteerd door Stichting Het Oude Raadhuis, en huist in een van de mooiste monumenten van Rhenen. Daar runt het museum ook een VVV, Museumcafé en een gewilde Trouwzaal. Stadsmuseum Rhenen werkt met een team van 40 vrijwilligers en een betaalde directeur. Jaarlijks krijgt het een subsidie van de gemeente Rhenen. Daarnaast genereert het eigen inkomsten uit de exploitatie. Het museum heeft een culturele ANBI-status. Fondsenwerving zal komende jaren extra aandacht vragen.

Penningmeester met brede blik

Stichting Het Oude Raadhuis ziet uit naar een penningmeester die beschikt over vakinhoudelijke kennis, en liefst ook bekend is met het domein van erfgoed en cultuur. De kandidaat heeft affiniteit met de missie van de stichting en met vrijwilligersorganisaties. Goede communicatieve vaardigheden worden gevraagd, bovendien voldoende tijd voor de maandelijkse vergaderingen en overige activiteiten. Men is bij voorkeur bekend met Rhenen. Gezien de ambities is extra bagage op het vlak van fondswerving zeer welkom. Aanstelling vindt bij voorkeur plaats per 1 juli 2024. De functie vraagt gemiddeld 4 uur per week.

Zoeken naar balans

Stadsmuseum Rhenen is in 2018 geopend voor het publiek, als opvolger van het gemeentelijk Museum het Rondeel. Het heeft in de korte tijd van zijn bestaan een plek veroverd in de Rhenense gemeenschap, maar ook bij toeristen. Voorzitter Gert Veenhof: ‘Ik ben aangetreden per 1 januari van dit jaar. Ik ben onder de indruk: Rhenen heeft qua stadsgeschiedenis en cultuurhistorie een gouden verhaal.

Ons museumprogramma is aantrekkelijk en weten we goed aan de man te brengen. We zijn als museum klein, maar groots tegelijk. Tegelijkertijd is het steeds zoeken naar balans tussen ambities en de realiteiten. Onze budgetten zijn beperkt, en we zijn als vrijwilligersorganisatie kwetsbaar. De goodwill van ons team en begunstigers is enorm belangrijk.’

Belangstelling?  

Een motivatiebrief met curriculum vitae ziet de Stichting graag tegemoet voor 15 april. Deze kan worden gericht aan de secretaris van het bestuur, Sjaak Karsten, email: sjaakkarsten@kpnmail.nl. Bij de keuze van kandidaten wordt gestreefd naar diversiteit. De kennismakingsgesprekken worden gepland voor eind april. Voor meer informatie of tips kan men terecht bij bovengenoemde. Kijk voor het profiel ook op www.stadsmuseumrhenen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio