11.8 C
De Bilt

Start triatlon in Rheden met maar liefst 1100 leerlingen!

De triatlon bestaat uit drie onderdelen: zwemmen, fietsen en wandelen. De triatlon wordt dit jaar georganiseerd voor het basis- en middelbaar onderwijs en ambtenaren van de gemeente Rheden. De triatlon voor scholieren wordt gecombineerd met een gezond foodtruckfestival. Deelnemers worden na de triatlon uitgenodigd om bij de verschillende foodtrucks gratis hapjes te proeven.

Gezondheid staat op nummer één

Sport in Rheden zet zich in voor een sportieve en gezondere leefomgeving van kinderen. Op het foodtruckfestival ontdekken kinderen dat groenten en fruit best lekker zijn! Elke leerling krijgt bonnetjes om te besteden aan een gezonde snack. Gemeente Rheden en Rozendaal hebben een subsidie beschikbaar gesteld om de gezonde snacks te financieren.

Wethouder sport en gezondheid Ronald ter Hoeven: ‘’Een gezonde leefstijl is ontzettend belangrijk. De gemeente Rheden wil graag dat kinderen en jongeren al vroeg kennismaken met alles wat daarbij komt kijken, zoals goede voeding en voldoende bewegen. Het is belangrijk dat jongeren zich bewust worden van het belang van een gezonde leefstijl. De triatlon met een gezond foodtruckfestival is een geweldig initiatief! Ik juich zulke activiteiten alleen maar toe.’’

Elk jaar meer deelnemers

‘’Vorig jaar deden er nog 200 leerlingen uit het primair onderwijs mee. We hadden toen te maken met de coronamaatregelen en het was een pilotjaar. Dit jaar doen er 1100 leerlingen uit het primair en voorgezet onderwijs mee. Wij hopen elk jaar meer deelnemers te bereiken. Juist de combinatie van bewegen en gezondheid is dit jaar uniek,” vertelt Rick Verdouw, medewerker van teamsportstimulering bij de gemeente Rheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio