12.7 C
De Bilt

Sterke verhalen van de stoere mannen van Schorem

De Rotterdamse barbiers Bertus en Leen komen een middag sterke verhalen vertellen in Nijmegen. Op uitnodiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kids ‘n’ Billies zijn ze op zondag 26 september te gast in Brebl op het Honigterrein, samen met muziekjournalist Floor Boogaart. Floor schreef een boek over de mannen met als titel ‘Schorem’. Livemuziek is er van Dead Cat Stimpy.

Sterke verhalen

De Rotterdamse barbiershop ‘Schorem’ van Bertus en Leen is inmiddels wereldberoemd. De twee stoere mannen reizen de wereld rond als ware rocksterren en zijn bovendien enorme muziekliefhebbers. Floor Boogaart besloot een boek over de twee beroemde barbiers te schrijven: ‘Schorem’. Floor werkt al jaren als muziekjournalist bij o.a. Cortonville. Schrijver Koen Frijns voelt op 26 september tijdens ‘Stoere mannen, Sterke verhalen’ Bertus, Leen en Floor aan de tand over het boek, over het leven on the road en in Rotterdam, en natuurlijk over muziek.

Live muziek

Muziek is er ook live op het podium. Dead Cat Stimpy komt vette rockabilly fingerpicking, gruizige bluesy slide en knallende punk spelen. Eén man met een drumstel onder zijn voeten schreeuwt en speelt het allemaal het podium af. Het programma met sterke verhalen begint om 14.30 en duurt tot 17.30 uur. De deuren van Brebl gaan om 14.00 uur open. Kaarten kosten 10 euro voor bibliotheekleden en studenten, overige bezoekers betalen 12,50 euro. Koop je kaartje vooraf via www.obgz.nl/agenda of in een vestiging van de Bibliotheek Gelderland Zuid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio