14.5 C
De Bilt

Subsidie in Druten en Wijchen voor een gezond en actief leven

Organisaties uit de gemeenten Druten en Wijchen kunnen vanaf vandaag een nieuwe subsidie aanvragen. Deze subsidie is voor activiteiten die bijdragen aan een gezonde gemeente. Deze financiële regeling komt uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Via de website van hun gemeente kunnen de organisaties de subsidie aanvragen. Deze worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Met het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) werken de gemeenten Druten en  Wijchen aan een gezondere gemeente. Ze doen dit samen met verschillende organisaties en inwoners. De gemeenten willen een gezond en actief leven voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken. En er aan bijdragen dat mensen niet ziek worden, eenzaam zijn of mentale klachten ontwikkelen.

Het Gezond en Actief Leven akkoord (GALA) is opgesteld tussen rijksoverheden, gemeenten en zorgverzekeraars. Het doel is een gezonde generatie in 2040. Deze nieuwe subsidieregeling is er speciaal voor initiatieven die bijdragen aan het welzijn en de gezondheid van mensen.

Voorwaarden en aanvraag subsidie Druten en Wijchen

De subsidie is voor organisaties die met hun activiteiten bijdragen aan:

  • Eén tegen eenzaamheid
  • Verbeteren mentale gezondheid
  • Aanpak overgewicht en obesitas
  • Valpreventie en vitaal ouder worden
  • Gezonde leefomgeving
  • Gezondheidsachterstanden terugdringen

Deze subsidieregeling geldt alleen voor 2024 en moet uiterlijk 1 november worden aangevraagd. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en alleen als ze compleet zijn. De subsidie moet binnen zes maanden besteed worden.

Meer informatie en een inschrijfformulier staan op de websites van beide gemeenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio