13.8 C
De Bilt

Subsidie voor isolatie van slecht-geïsoleerde woningen in Wageningen

De gemeente Wageningen stelt vanaf 1 april 2024 de Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma open. De subsidieregeling geldt voor eigenaar-bewoners met een slecht geïsoleerde woning.

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager een woning hebben met energielabel D, E, F of G én een WOZ-waarde lager dan €500.000. Voor eigenaar-bewoners met een minimuminkomen zijn de voorwaarden wat ruimer: ook energielabel C woningen komen in aanmerking en de WOZ-waarde moet lager zijn dan €600.000. Tot en met 1 maart 2025 stelt de gemeente in totaal een bedrag van €387.620 beschikbaar.

Doel van de subsidieregeling voor isolatie

De Subsidieregeling Wagenings Isolatieprogramma helpt woningeigenaren energie te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan isolatie van daken en vloeren en het aanbrengen van isolatieglas. Dat verlaagt op de langere termijn zowel het energieverbruik, als de energierekening.

Wethouder Anne Janssen is blij met de subsidie: “Het bestrijden van energiearmoede is een belangrijke prioriteit van onze gemeente. We zijn blij met deze extra regeling van het Rijk, zodat mensen in slecht geïsoleerde woningen niet alleen comfortabeler kunnen wonen, maar vooral euro’s besparen op hun energierekening. We hebben gekozen om mensen met een minimum inkomen extra subsidie te geven. Voor deze groep mensen is een lagere energierekening extra hard nodig.”

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling moet de aanvrager van de subsidie zowel eigenaar als bewoner van een woning zijn. Meer informatie over de subsidie is te vinden op www.wageningenwoontduurzaam.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio