15.8 C
De Bilt

Terugblik STOER op huisbezoeken aan senioren in Velp-Zuid en Rozendaal

Op maandag 17 juni j.l. heeft stichting STOER een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor alle samenwerkingspartners van het huisbezoekproject Vitaal & Veilig Thuis.

70-plussers

In dit project worden 70-plussers aangeschreven en, na aanmelding, bezocht door vrijwillige consulenten. De deelnemende inwoners uit Velp-Zuid en Rozendaal hebben dankzij de gesprekken (van oktober 2021 t/m april 2024) een totaalbeeld gekregen van hun huidige woon- en leefsituatie, en weten nu waar voor hen nog aandachtspunten liggen. De (geanonimiseerde) uitkomsten van deze huisbezoeken zijn gebundeld en gedeeld met de betrokken organisaties en gemeente. Dank zij de gesprekken met de senioren weten deze organisaties precies waar behoefte aan is.

Ontmoeten

Tijdens de netwerkbijeenkomst hebben de betrokken organisaties elkaar ontmoet en gesproken. Van o.a. brandweer, casemanager dementie, fysiotherapie tot wethouder. De aanwezigen gingen actief het gesprek met elkaar aan, en keken naar kansen en mogelijkheden voor de senioren in Rheden en Rozendaal.

Stichting STOER

De huidige huisbezoeken vinden momenteel plaats in Velp-Noord. Ook hier worden alle 70plussers, per deelgebied, weer aangeschreven. Stichting STOER roept de senioren op om vooral mee te doen. De gesprekken geven een verhelderend beeld voor zowel de betreffende inwoner als voor de organisaties in de gemeente Rheden. Het is een uitgelezen kans om seniorenbehoeften op de kaart te zetten.

Wilt u meer weten over het project Vitaal & Veilig Thuis?

Bel dan naar coördinator Heidi Nusselder via 06-11608924 of mail naar heidinusselder@stichtingstoer.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio