15 C
De Bilt

Textiel Race van start in de gemeente Beuningen

Als onderdeel van het regionale educatieprogramma, organiseert Dar van 18 maart tot en met 18 april de Textiel Race in de Dar-regio. Een aantal  scholen leert alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Ze nemen het tegen elkaar op om zoveel textiel in te zamelen. Op maandag 18 maart ging de Textiel Race in de gemeente Beuningen van start op Basisschool De Dromedaris in Beuningen. De leerlingen kregen een gastles over textiel (scheiden). Hier deden leerlingen actief en enthousiast aan mee. Naast de gemeente Beuningen, doen deze maand ook andere Dar-gemeenten mee aan de Textiel Race: Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Wijchen.

Wat mag er allemaal bij textiel?

Denk bij textiel aan kleding, linnengoed (lakens en handdoeken), tassen, knuffels, schoenen en ook kapot textiel zoals kapotte poetsdoeken. Let op! Doe alleen schoon en droog textiel in een dichte zak.

Textiel laten ophalen?

Bewoners die in de buurt van de scholen wonen, kunnen tussen 25 maart  en 18 april gemakkelijk en gratis hun textiel thuis laten ophalen. Dit doen ze door hun textiel online aan te bieden op www.textielrace.nl. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een schoolreis. Ook is er een prijs voor de tweede en derde plek. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Helpt u ook mee?

Als bewoners hun textiel op een juiste manier inleveren, dragen bewoners eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het bewoners gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunen bewoners de school in hun buurt als kanshebber op een schoolreis. Doe ook mee en zet textiel online! Als dank voor het online aanmelden, ontvangen bewoners kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Welke scholen doen er nog meer mee in de Dar-regio?

•           Basisschool Op de Horst (Berg en Dal)

•           Basisschool De Maaskei (Mook en Middelaar)

•           t Klosterhufke (Druten)

•           De Regenboog (Heumen)

•           VSO School Werkenrode (Berg en Dal)

•           Basisschool De Wegwijzer (Beuningen)

•           Basisschool ’t Vossenhol (Berg en Dal)

•           Basisschool De Ruijter (Beuningen)

•           Basisschool Sint Jan Baptist (Wijchen)

Meer informatie over de Textiel Race:

www.dar.nl/textielrace

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio