17.5 C
De Bilt

John S. Thompsonbrug Grave afgesloten voor schilderwerk

Grave -Rijkswaterstaat start het weekend van 22-23 augustus a.s. met het schilderwerk aan de bovenbouw van de John S. Thompsonbrug bij Grave. Hierdoor is de brug zowel op zaterdag als zondag in de avond en de nacht afgesloten voor het wegverkeer. Overdag is één rijstrook beschikbaar. Nood- en hulpdiensten kunnen gedurende dit weekend te allen tijde van de brug gebruik blijven maken.

Constructie ‘slim-fit-coat’

Het schilderen van de bovenbouw van de Thompsonbrug gebeurt in een constructie die om het betreffende brugdeel wordt geplaatst. Zo worden de 9 brugdelen de komende twee jaar één voor één geverfd. In het weekend van 22-23 augustus wordt deze constructie -ook wel slim-fit-coat genoemd- opgebouwd en om het eerste brugdeel aan de zijde Nederasselt geplaatst.

Hierdoor is de brug op zaterdag 22 augustus van 19.00-07.00 uur afgesloten en op zondag 23 augustus van 20.00-05.00 uur. Er geldt dan een omleidingsroute die met gele borden is aangegeven. Overdag kan het wegverkeer wel gebruik maken van de brug. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Nood- en hulpdiensten, fietsers en voetgangers kunnen het hele weekend van de brug gebruik maken. Ook tijdens de afsluiting in de avond en nacht.

Na dit weekend Thompsonbrug weer volledig open

Nadat de slim-fit-coat over de bovenbouw geplaatst is, is de brug weer gewoon toegankelijk voor alle verkeer. Het verkeer kan namelijk onder de slim-fit-coat doorrijden. Er geldt wel een aangepaste snelheid van 50 km/uur. De hoogtebeperking blijft hetzelfde. Deze wordt met een hoogteportaal extra onder de aandacht gebracht. Ook de aslastbeperking (maximale gewicht) voor vrachtverkeer verandert niet.

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022

Tot en met 2022 schildert het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat op deze manier de bovenbouw van de brug. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een nachtafsluiting nodig om de slim-fit-coat van dit brugdeel te halen en over het volgende brugdeel te plaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument -die nu zijn vervaagd- weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/bruggrave. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op een digitale nieuwsbrief, waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio