Tippelzone open onder voorwaarden

Nijmegen – De tippelzone en de huiskamer aan de Nieuwe Markstraat kunnen vrijdag 17 juli weer open onder strenge voorwaarden. De tippelzone was vanaf 13 maart gesloten vanwege de uitbraak van corona, gelijk aan de sluiting van seksinrichtingen in het hele land.

Gezondheidsprotocol

Door de GGD is een gezondheidsprotocol goedgekeurd, waarmee de straatsekswerkers en hun klanten het risico op een coronabesmetting tijdens het contact in de afwerkloods zoveel mogelijk kunnen voorkomen. Ze zijn zelf verantwoordelijk om volgens dit protocol te handelen. Voorafgaand aan de opening op vrijdag aanstaande zorgt Iriszorg voor het informeren van de sekswerkers over het gezondheidsprotocol.

Begeleiding in huiskamer tippelzone

Er is  begeleiding in de huiskamer op de zone. Het gaat immers om vrouwen in een kwetsbare positie, waardoor het belangrijk is om te monitoren of zij voldoende in staat blijken het gezondheidsprotocol te hanteren. Blijkt dat niet het geval, dan houden we de mogelijkheid achter de hand om de tippelzone vanwege het besmettingsgevaar opnieuw weer te sluiten.

Handhaving

Buiten de afwerkloods zullen politie en gemeentelijke BOA’s op de zone handhaven op de anderhalvemeter-norm. Dat doen ze op basis van de richtlijnen van de regionale noodverordening. IrisZorg ziet toe op handhaving van de coronamaatregelen in de huiskamer van de tippelzone. Sekswerkers met klachten kunnen gedurende de coronatijd terecht bij de GGD.

Zorg- en herstelplan

De gemeente Nijmegen werkt aan een zorg- en herstelplan voor de vrouwen op de tippelzone, in samenwerking met Iriszorg en GGD. Het voornemen is om op termijn deze zone te sluiten. Hiervoor is een traject gestart om te komen tot een zorgaanpak waarbij aandacht is voor vrouwen die een pasje hebben en geoorloofd werken op de tippelzone, maar ook voor vrouwen die niet over een pasje beschikken, maar wel bekend zijn bij de hulpverlening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img