-2 C
De Bilt

Trainbow en Loveseat: liefde voor diversiteit belangrijk voor ProRail

RuurloStation Ruurlo is een bijzondere loveseat en het startpunt van de kunstwandelroute ‘Het Liefdespad’ rijker. De kunstzinnige zetel is geknipt voor een moment van bezinning. 17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie. Voor voorzitter Franka van Brakel van netwerk Trainbow ProRail is het belangrijk om juist op deze dag plaats te nemen op deze zetel en stil te staan bij de boodschap en lessen van deze jaarlijks terugkerende dag.

Trainbow

ProRail vindt sociale veiligheid belangrijk en investeert samen met het roze netwerk Trainbow in de sociaal veilige werkomgeving van zijn LHBTI+ collega’s. “Met het ontwerp van deze Loveseat vraagt ProRail aan alle wandelaars om een moment stil te staan bij het belang van een sociaal veilige (werk)omgeving en te beseffen dat die veiligheid ervaren nog niet voor iedereen vanzelfsprekend is”, vertelt Franka. “Samen geven wij kleur aan de wereld. Investeer in elkaar, respecteer elkaar in de volle breedte en met al onze verschillen. Ben jezelf!”

Bijdrage aan het ontwerp

Dorothe Wennekendonk, regiodirecteur bij ProRail en Franka, namens het bestuur van Trainbow ProRail, hebben een bijdrage mogen leveren aan het ontwerp van de Loveseat bij station Ruurlo van kunstenaar Hans van Bentem. Het thema is liefde voor diversiteit. ‘Het Liefdespad’ van 5 kilometer lang zelf bewandelen en ervaren? Meer informatie over de wandelroute vind je op Liefdespad.nl.

Eigen inbreng

ProRail vindt dat de beste prestaties tot stand komen als de kwaliteiten, talenten en de diversiteit van alle ProRailers worden ingezet. Iedereen heeft een eigen inbreng die waardevol is. Uit het samenspel  van al deze krachten komen vernieuwende oplossingen, nieuwe kennis en verrassende interventies voort.

De praktijk laat zien dat het werkt als je verschillen onderling waardeert en overeenkomsten omarmt. Daarom investeert ProRail structureel in diversiteit en inclusie. Samen proberen we met Trainbow en zoiets als de Loveseat, de impact van onbewuste vooroordelen te verkleinen en de uitsluitingsmechanismen weg te nemen uit onze processen en ons gedrag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio