15.6 C
De Bilt

Transport en loskade zandwinning Beuningse Plas bepaald

Beuningen – De gemeente Beuningen en Boskalis hebben de definitieve locatie van de klasseerinstallatie, de loskade en het zandtransport van de zandwinning Beuningse Plas bepaald. Het contract dat de gemeente Beuningen heeft met de firma Boskalis is daarop aangepast. Boskalis is het bedrijf dat de zandwinning op de locatie Beuningse Plas gaat uitvoeren.

De uiteindelijke keuze voor de loskade is in goed overleg met Boskalis gevallen op de locatie Daanen Shipping. Voordeel is dat er gewerkt kan worden vanuit een bestaande loskade. Wel is daarvoor een verruiming van de bestaande omgevingsvergunning milieu nodig. De gemeente Nijmegen heeft eerder aangegeven dat ze daaraan wil meewerken. Uiteraard biedt ook deze procedure voor omwonenden en belanghebbenden voldoende rechtsbescherming.

“Nu de keuze voor de loskade is gemaakt, is ook duidelijk wat de route van de zandauto’s wordt”, zegt wethouder Piet de Klein. “Deze informatie hebben we direct gedeeld met de omliggende bedrijven en inwoners. Ook onze samenwerkingspartners zijn op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken.”

Locatie klasseerinstallatie

In een klasseerinstallatie wordt het gewonnen zand gesorteerd. Er waren twee plekken waar die installatie kon staan. De klasseerinstallatie komt in de hoek van de Pieckelaan, hoek Jonkerstraat. Vanuit die locatie is de route voor de zandwagens het kortst waardoor er minder overlast is voor omwonenden.

Transport

Uit de keuze voor de locatie van de klasseerinstallatie en de loskade volgt ook de meest logische route voor het transport van de vier zandauto’s die op en neer gaan rijden. De route van de vrachtwagens loopt vanaf de Nieuwe Pieckelaan, Hogelandseweg, Lindenhoutseweg naar de loskade aan de Westkanaaldijk en weer terug via dezelfde route.

Financiële consequenties

De financiële consequenties van de wijzigingen van het contract passen binnen de kaders zoals die in de gemeenteraad van 20 februari 2018 zijn vastgesteld. De extra kosten, ontstaan door de wijziging van transportband naar as-transport, zijn vastgesteld op maximaal € 4.025.000,-.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio