8.9 C
De Bilt

Treinongeval op station, twee tieners overleden

Elst – Door een treinongeval zijn twee jongens van 17 jaar om het leven gekomen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de tieners geschept door een trein terwijl ze op het spoor liepen.

Het ongeval vond plaats op het station van het Gelderse Elst. Getuigen melden dat rond dat tijdstip een groep jongeren het perron op kwam lopen, waarna de twee slachtoffers het spoor betraden. De politie meldt dat de twee jongens uit Elst en Herveld werden verrast door een naderende trein van Arnhem richting Nijmegen en op slag dood waren.

‘BLIJF WEG VAN HET SPOOR’

„Het is een enorm drama voor alle betrokkenen”, vertelt een woordvoerder van ProRail aan Metro. „Als ouder wil je echt niet horen dat het jouw zoon is die om het leven is gekomen. Het spreekt voor iedere lezer voor zich wat de boodschap is. Het is voor de nabestaanden verschrikkelijk triest.”

De spoorbeheerder waarschuwt al jaren voor de gevaren van spoorlopen. „Onze boodschap is: blijf weg van het spoor. Je hebt er in principe niets te zoeken en het is levensgevaarlijk”, meent de woordvoerder.

3105 MELDINGEN

Hoewel dodelijke ongelukken redelijk zeldzaam zijn – in 2016 waren dit er 4 – nemen nog te veel mensen risico’s. „Spoorlopen zelf gebeurt heel veel”, vertelt de woordvoerder. In het jaar 2016 kreeg ProRail 3.105 meldingen van spoorlopers, tweehonderd meer dan het jaar daarvoor. „Soms gaat het om spelende kinderen die zich niet bewust zijn van het gevaar, op andere momenten zijn het mensen die denken dat je op het pad naast het spoor kunt lopen en weer anderen willen letterlijke de kortste weg van A naar B nemen.”

Om mensen van het spoor weg te houden, heeft ProRail diverse maatregelen genomen. „Wij doen drie belangrijke dingen om het te voorkomen: het plaatsen van hekken langs te sporen, personen fouilleren door mensen met boa-bevoegdheid en het voeren van campagnes op (middelbare) scholen.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio