0.6 C
De Bilt

Tuintegels gratis inleveren in gemeente Zevenaar

Op 23 september 2023 kunnen inwoners van de gemeente Zevenaar weer op drie verschillende plekken in de gemeente gratis twee m2 tuintegels inleveren. Als bedankje ontvangen de inwoners een cadeaubon van 10 euro voor planten.

Gemeente Zevenaar vindt het belangrijk dat inwoners hun tegels verruilen voor groen. Minder tegels en meer groen draagt bij aan een betere afwatering en biodiversiteit. Ook zorgt groen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen. In het kader van het NK tegelwippen faciliteert de gemeente daarom deze actie voor de tweede keer.

Tuintegels

Om inwoners te stimuleren, konden ze in juni al gratis 1 m2 tuintegels inleveren. Nu kunnen inwoners zaterdag 23 september wederom gratis tegels inleveren. Dit keer mogen ze 2 m2 inleveren. ‘Hoe meer tegels verruild worden voor groen, hoe beter’ zegt wethouder Bart Kagei. ‘Met deze actie vragen we niet alleen iets van de inwoners, we geven ze nu voor het vergroenen van de tuin ook iets voor terug’. De containers staan op het Dorpsplein in Giesbeek, op het Tortonaplein in Zevenaar en aan de Martinusweg in Herwen.

Als bedankje ontvangen inwoners die hun tegels verruilen voor groen en cadeaubon van 10 euro van Boomkwekerij Vonk. Meer dan 40 huishoudens hebben zich al aangemeld voor deze actie. Aanmelden kan nog via de site van de gemeente https://www.zevenaar.nl/tegelwippen. Bent u van plan uw tuin ook te vergroenen? Geef dan uw gewipte tegels op via www.nk-tegelwippen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio