9 C
De Bilt

Twee nieuwe literaire werken over Nijmegen

Nijmegen – De komende jaren verschijnen in opdracht van de gemeente Nijmegen opnieuw twee historische literaire werken over de stad. De gemeente heeft daarvoor contracten afgesloten met de schrijvers Tessa de Loo en Thomas Verbogt. Het is de bedoeling dat beide producties uiterlijk 2022 gereed zijn.

Het contract past in de doelstellingen van Nijmegen als historische stad. Nijmegen biedt in al haar facetten een grote inspiratiebron voor literaire werken. Door een gerichte schrijfopdracht te verstrekken, krijgt de identiteit van Nijmegen een plaats in de literatuur waarbij een verbinding wordt gelegd naar de promotie van de stad. De inhoud moet de ziel van de stad zichtbaar maken. Al eerder sloot Nijmegen een contract voor het schrijven van een boek over de stad. De Ochtendgave van A.F.Th. van der Heijden speelde rond de Vrede van Nijmegen en verscheen in 2015. Vanwege het succes van deze publicatie zocht Nijmegen naar een vervolg en dit is nu gevonden.
Burgemeester Bruls is erg tevreden met deze opdrachten: “Als oudste stad van het land kunnen we met behulp van deze twee uitstekende schrijvers laten zien dat Nijmegen zijn historie koestert. Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat, waarmee we in 2022 een serie Nijmeegse romans zullen hebben”.

Over de schrijvers

Tessa de Loo
Tessa de Loo (1946) debuteerde met De meisjes van de suikerwerkfabriek, waarvoor ze o.a. de Anton Wachterprijs ontving. In 1993 publiceerde ze De tweeling, waar wereldwijd 1,5 miljoen exemplaren van werden verkocht. Over het schrijfproces achter, en het succes van dit boek verscheen deze week De Loo’s non-fictie werk De tweeling – achter de schermen. Inmiddels is Tessa de Loo auteur van een veelzijdig en internationaal gewaardeerd literair oeuvre.
Thomas Verbogt
Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans Perfecte stilte en Kleur van geluk. Als de winter voorbij is stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs. Vorig jaar verscheen Hoe alles moest beginnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio