9.6 C
De Bilt

Twee rondes Ik buurt mee! in 2024 in Rheden

Ik buurt mee! het platform voor inwonersinitiatieven van gemeente Rheden bestaat al weer 4 jaar. In die tijd zijn er door inwoners bijna 400 initiatieven aangemeld. Samen maken deze initiatiefnemers de gemeente Rheden nog leuker, mooier en veiliger.

Nieuwe ronde Ik buurt mee! start op 15 maart

Vrijdag 15 maart valt de nieuwe Ik buurt mee!- waardecheque t.w.v. € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze cheque kan tot en met 28 april aan een initiatief naar keuze worden gedoneerd of geactiveerd. Als de waardecheque is geactiveerd, kan de € 7,50  ook na 28 april aan een buurtinitiatief worden gedoneerd. De tweede ronde staat gepland voor oktober 2024.

Meld nu een initiatief aan!

Bent u inwoner van gemeente Rheden en heeft u ook een goed idee voor uw buurt? Wacht dan niet tot 15 maart, maar meldt uw initiatief nu al aan op www.ikbuurtmee.nl. Denk eens aan een burendag om elkaar beter te leren kennen of de buurt samen op te knappen. Of een sportieve dag voor de buurtkinderen of iets gezelligs voor senioren. Zo zorgt u met Ik buurt mee! voor meer verbinding en saamhorigheid in uw leefomgeving.

In 2023 buurt 40% van alle huishoudens mee

In 2023 heeft er één ronde Ik buurt mee! plaatsgevonden. In deze ronde zijn 21.344 cheques uitgegeven, waarvan er 8.245 zijn ingezet voor een totaal bedrag van € 61.837,50. In het dorp Ellecom werd zelfs 60% van alle cheques ingezet.

Wethouder Dorus Klomberg: “In een onderzoek onder ruim 1200 inwoners van gemeente Rheden over participatie, kwam Ik buurt mee! zeer positief naar voren. De onderzoekers noemden het een schoolvoorbeeld van participatie. Inwoners spraken over positieve energie, betrokkenheid en een fijne samenwerking met de medewerkers van de gemeente. Als verantwoordelijke wethouder ben ik daar uiteraard zeer trots op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio