16.6 C
De Bilt
maandag, 27 juni 2022

De tweede kinderburgemeester van de gemeente Duiven

Elias Kemperman wordt de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Duiven. Na een presentatie voor de jury op 22 november 2021 is Elias uit vier kandidaten gekozen voor de gemeente Duiven. Hij is 10 jaar, zit op OBS Toermalijn in Duiven en vindt het belangrijk om op te komen voor kinderrechten.

Proces

Eind september is de oproep voor de nieuwe burgemeester van kinderen uit de gemeente gepubliceerd. Kinderen uit de gemeente Duiven, die in groep 7 zitten konden zich aanmelden. Vier kandidaten zijn uitgenodigd en hebben een presentatie gehouden. In deze presentatie hebben ze vooral laten zien welke plannen ze hebben als burgemeester en wat ze belangrijk vinden.

Jury

De jury bestond uit burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen en Karin Bouwmeister namens de gemeenteraad. Op basis van zijn overtuigende presentatie en heldere plannen is de keuze van de jury gevallen op Elias Kemperman. Elias wil graag dat kinderen gelijk worden behandeld en dat kinderen niet worden gepest. Hij vindt het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen. En wil graag dat kinderen met een beperking ook fijn kunnen spelen op speelplekken. Elias mag zich de tweede kinderburgemeester van de gemeente Duiven noemen.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Wat fijn dat we in Elias een enthousiaste opvolger voor Lars hebben gevonden. Hij maakte indruk met zijn duidelijke doelstellingen. Bij speciale gelegenheden is het extra leuk als de kinderburgemeester daar ook bij is, dus daar verheug ik me al op. Natuurlijk wil ik Lars Evers graag bedanken voor zijn inzet en bijdrage het afgelopen jaar als allereerste kinderburgemeester van de gemeente Duiven.”

Installatie nieuwe kinderburgemeester

Op 7 december 2021 wordt Elias geïnstalleerd als kinderburgemeester. Dat is ook het moment dat kinderburgemeester Lars de ambtsketen overdraagt aan zijn opvolger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio