9.8 C
De Bilt

Uniek werkgelegenheidstraject Klaar voor de Start biedt inwoners nieuwe kansen op betaalde baan

Druten – De gemeenteraad van Druten zegt weer JA tegen het unieke werkgelegenheidstraject Klaar voor de Start. De gemeente Druten trekt hiervoor jaarlijks €100.000,- uit. Wethouder Gérard de Wildt: “De kracht van het project is dat we kijken naar wat iemand wel kan in plaats van wat iemand niet kan”.

Extra steuntje in de rug

In 2019 startte de gemeente Druten met Klaar voor de Start. Klaar voor de Start is er speciaal voor de groep mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. Inwoners die een bijstandsuitkering hebben, worden aan een baan geholpen door het regionaal Werkbedrijf in Nijmegen. Je moet dan wel de Nederlandse taal spreken en geschikt zijn om te werken.

werkgelegenheidstraject naar een betaalde baan

“We leveren bij Klaar voor de Start steeds maatwerk. We kijken goed naar de kwaliteiten en talenten van de kandidaat met een bijstandsuitkering. Samen met de kandidaat maken we een individueel traject naar een betaalde baan”: geeft Gérard aan. Door deze aanpak is het gelukt om in ongeveer 1,5 jaar de eerste groep te laten uitstromen naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Quote Mevrouw M B, deelneemster Klaar voor de Start

“Onze taal is Tygrinya en heeft andere letters. Ik dacht dat ik nooit de alfabet en dan nog de taal zou kunnen leren in Nederland. Ik volg taallessen bij Klaar voor de Start sinds 1,5 jaar en ben nu op A2 nivo. Ik wil heel graag verder leren en werken in de zorg. Ik wil nuttig zijn in de Nederlandse samenleving. Ik ben heel dankbaar dat we in Druten wonen.”

Weer naar de toekomst kijken

Het project is een unieke samenwerking tussen de gemeente Druten en (maatschappelijke) partners. Alles is op één locatie. Zo weet je snel waar je aan toe bent. Wanneer mensen vanuit de bijstand weer een baan krijgen, kunnen ze weer naar de toekomst kijken en een leven op bouwen. Ze zijn niet meer afhankelijk van een uitkering. Bovendien bespaart de gemeente op de kosten voor de bijstand, maar vaak ook op andere (zorg)kosten.

Meer informatie of meedoen?

Wilt u meer informatie over Klaar voor de Start of meedoen aan Klaar voor de Start? Neem dan contact op met de gemeente Druten via het telefoonnummer 088 432 70 00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio