14.9 C
De Bilt

Veer Druten-Dodewaard nu uitgerust met een AED

Het fiets- en voetveer Druten-Dodewaard vaart weer. Nieuw dit seizoen is de Acute Externe Defibrillator (AED) aan boord. Een AED kan het hartritme herstellen bij een hartstilstand.

AED aan boord goed initiatief

Directeur Alex Kwakernaak van Uit®waarde prijst het initiatief om een AED aan boord te plaatsen. “Bemanningsleden worden jaarlijks getraind hoe hiermee om te gaan. Veiligheid staat hoog in het vaandel”. Wethouder Herma van Dijkhuizen (gemeente Neder-Betuwe) is er blij mee. “Nu er op deze plek een AED aanwezig is als de fiets- en voetveer vaart, kunnen we vol vertrouwen de Waal oversteken.”

AED aan boord veer Druten-Dodewaard
AED aan boord veer Druten-Dodewaard – Foto: Uiterwaarde

Goede dekking in Druten

Wethouder Ronald Thoonen voegt toe: “Gemeente Druten wil een goede dekking van AED’s over de gemeente. Iedere seconde telt in de situaties waarin deze apparaten nodig zijn. De plek waar de AED aanwezig is, ligt niet voor de hand. Het laat wel zien dat wij voorsorteren op noodsituaties die verder gaan dan de gemeentegrenzen.” De gemeente Neder-Betuwe heeft de AED beschikbaar gesteld. Samen met de gemeente Druten dragen zij de kosten voor het onderhoud van deze AED.

Onderdeel reeks fiets- en voetveren

Dit veer is onderdeel van een reeks fiets- en voetveren over de Waal en verbindt klompenpaden, fietsroutes en wandelroutes. Van 11 juni tot 11 september vaart de fiets- en voetveer Druten-Dodewaard elke dag. Vaartijden zijn van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk op uiterwaarde.nl voor het exacte vaarschema en meer informatie of bel het informatienummer: 0344 22 88 00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio