5.3 C
De Bilt

Brug zorgt voor herstel verbinding Veluwe en landgoed Hof te Dieren

Rheden Om het recreatieve gebruik op landgoed Hof te Dieren te verbeteren en een oude verbinding in ere te herstellen heeft Stichting Twickel, eigenaar van het landgoed, plannen om een voetgangersbrug (en mogelijk een fietsersbrug) aan te leggen. Het college van B&W gaat in principe akkoord met dit idee.

De brug moet komen aan de noordzijde van het Landgoed over de N348. Voordat Traverse Dieren werd gerealiseerd was hier ook een verbinding tussen het landgoed en het Veluwemassief.

Aandachtspunten

Het college heeft in principe ingestemd met het voorstel voor de brug. Maar dat betekent nog wel dat een en ander uitgezocht moet worden en dat Stichting Twickel verantwoordelijk is voor het betrekken van de omgeving bij de plannen. Het onderzoek richt zich vooral op de landschappelijke inpassing van de brug en of de voetgangersbrug ook gebruikt kan worden door fietsers. Verder is er overleg nodig met de provincie Gelderland en ProRail.

Hoe verder

De gemeente stelt randvoorwaarden op voor onder andere de landschappelijke inpassing. Stichting Twickel onderzoekt de (financiële) haalbaarheid van de brug. Uiteraard moet de gebruikelijke vergunningenprocedure doorlopen worden.

Herstel verbinding

Stichting Twickel heeft ook plannen om in de toekomst nog een fietsers- en voetgangersbrug aan te leggen over de N348 en dan ter hoogte van de Hofstetterlaan in Ellecom. Ook deze brug zorgt voor het herstel van een oude route en dan richting Doesbrug.

Wilke Schoenmakers beheerder van Stichting Twickel: “Wij zien deze brug echt als een verbetering voor het recreatief gebruik van het landgoed Hof te Dieren en het herstellen van de historische koningsweg naar Apeldoorn en Ede. Dit is een mooie mogelijkheid om iedereen nog meer te laten genieten van deze prachtige omgeving.”

Gea Hofstede, wethouder mobiliteit: “Deze brug slaat letterlijk en figuurlijk een verbinding. Een verbinding tussen twee mooie gebieden en een verbinding voor onze inwoners om samen een mooi rondje te wandelen en mogelijk te fietsen dichtbij huis.”

1 REACTIE

  1. De aansluiting Arnhemsestraatweg- Doesburgsedijk zal dan herzien moeten worden in die zin dat meer aan de veiligheid van fietsers gedacht wordt. Inclusief een verbetering met betrekking tot een verbeterde verkeersveiligheid rond scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio