1.7 C
De Bilt

Verduurzamen : bespaar energie en leer van een ander

Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route samen met provincie Gelderland van 22 maart tot 10 april online thematours. Inwoners kunnen zich inschrijven voor een videogesprek met een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen.

Kijkje achter de schermen bij verduurzamen

Als je overweegt, om je huis duurzamer te maken, kan dat allerlei vragen oproepen. Bijvoorbeeld: Hoe pak je dat het beste aan? Hoe hou je het betaalbaar? Welke manier past bij mij? Daarom geven veertig ervaren huiseigenaren een kijkje achter de schermen. In één uur tijd nemen zij geïnteresseerden mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen.

Schrijf je in voor een online thematour

Ben je benieuwd wat jij kunt doen? Schrijf je dan gratis in voor één van de online thematours. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen tot helemaal isoleren. Maar je kunt ook meer te weten komen over het bouwen van een tiny house of een passiefhuis. Een compleet overzicht van alle videogesprekken is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Gert vertelt zijn verhaal

Eén van die huiseigenaren die zijn ervaringen deelt via de Duurzame Huizen Route, is Gert Visser. Een aantal jaar geleden begon hij aan de verbouwing van zijn boerderij uit 1875, maar hij kon moeilijk informatie vinden. “Ik had wel wat ervaring met bijvoorbeeld een tochtstrip, maar het isoleren van een huis en een warmtepomp aanschaffen is een heel ander verhaal. Ik heb ontzettend veel gelezen en met verschillende partijen om tafel gezeten om de duurzame maatregelen te vergelijken. Die kennis geef ik graag door.”

Energie-adviseur

Wethouder warmtetransitie, Anne Janssen: ‘Een geweldig initiatief. Energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken.  Tip aan de deelnemers van de route: maak vooral na afloop een afspraak met een energieadviseur om te kijken wat er in je eigen woning kan als je bij de deelnemers hebt gezien wat er allemaal mogelijk is.” Meer informatie: www.wageningenwoontduurzaam.nl.

Foto gemeente wageningen – verduurzamen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio