22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Verplaatsing sv Juliana’31 brengt woningbouw in Kanaalzone stapje dichterbij

Met het verplaatsen van sv Juliana’31 kan de gemeente Heumen woningbouw een stap dichterbij brengen. De behoefte aan de bouw van nieuwe woningen is groot en in onze regio is er een woningtekort. Om woningbouw mogelijk te maken, heeft gemeente Heumen daarom besloten de locatie van sv Juliana’31 en de locatie van de betonfabriek aan de Kanaalzone aan te wijzen als woningbouwlocatie. Dit betekent dat wij in overleg met sv Juliana‘31 op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie.

Locatiekeuze sv Juliana’31

Op 30 juni 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders zich uitgesproken over een nieuwe locatie voor de voetbalvelden. Hier is een uitvoerig locatieonderzoek aan vooraf gegaan en er zijn meerdere opties afgewogen. De locatie aan de Hatertseweg/4Daagsecamping (zie bijgevoegd kaartje) is de meest geschikte optie gebleken en daarom is besloten om op deze locatie een Wet voorkeursrecht gemeenten (WvG) op te leggen. Dit betekent dat de eigenaar van de grond deze – bij verkoop – allereerst aan de gemeente moet aanbieden.

Wat gaat er de komende tijd gebeuren?

Op 1 september 2022 zal het voorstel van het college voor de locatiekeuze, in de raad worden besproken. Waarna de raad op 15 september 2022 een besluit zal nemen. Daarna moeten de plannen nog verder uitgewerkt worden. Zo zal er een stedenbouwkundig ontwerp moeten worden gemaakt voor de inrichting van de locatie, zullen benodigde onderzoeken uitgevoerd moeten worden en zal er een bestemmingsplan moeten worden opgesteld.

Woningbouw Kanaalzone

Met de verplaatsing van Juliana’31 komt woningbouw in de Kanaalzone weer een stap dichterbij. De gemeente is ook in gesprek met de betonfabriek om de ontwikkeling uiteindelijk mogelijk te maken. De gesprekken hierover zijn complex en vergen zorgvuldigheid en dus tijd. Ondertussen gaat een extern bureau aan de slag met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor de Kanaalzone en het uitvoeren van de onderzoeken die daarvoor nodig zijn. Na de zomervakantie volgt hierover meer informatie.

Meer informatie

Voor de direct omwonenden van de nieuwe locatie van sv Juliana’31, organiseren we op 14 juli een inloopbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst lichten we toe hoe we zijn gekomen tot de keuze van deze locatie. Voor de omwonenden van de Kanaalzone is er in oktober een inwonersavond. De uitnodigingen hiervoor worden in september verstuurd.

Meer informatie vindt u ook op onze website www.heumen.nl/kanaalzone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio